Ivana Španović sa 6,95 metara postavila novi rekord Šangaja

OSTALI SPORTOVI  
Ivana Španović sa 6,95 metara postavila novi rekord Šangaja

SJAJNE VESTI IZ ŠANGAJA

Naša zlatna atletičarka Ivana Španović postavila je novi rekord mitinga Dijamantske lige u Šangaju. Ivana je imala najbolji skok u prvoj seriji sa rezultat od 6,95 metara što je bilo dovoljno za novi rekord i najbolji ikada ostvaren na ovom mitingu. U serijama imala je i skokove od 6,82, 6,88, 6,75 i 6,62 metra. Na ovom takmičenju se skakalo po novim pravila, pa je za pobedu dobila 10 bodova. Ove godine bolji skok od ovog ima samo Australijanka Bruk Straton sa preskočenih 7,05 metara. Ovo je bilo njeno prvo takmičenje posle osvojenog srebra na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Portlandu.

U konkurenciji u Šangaju imala je Kanađanku Kristabel Neti koja je imala rezultat od 6,75 metara kao i trećeplasirana Amerikanka Tijana Bartoleta.

„A u Sangaju nikad bolje, ostvarena pobeda, sezona otvorena sa 6,95m i postavljen novi rekord mitinga. Hvala na podrsci, sledeca stanica Judzin!
DL Shangai winner, MR 6,95 next stop DL Eugene#dreambig“ – napisala je Ivana na svom fejsbuk profilu.

Pogledajte skok Ivane Španović u Šangaju:

Na mitingu u najvećem kinekom gradu nastupila je i naša Dragana Tomašević, koja je u bacanju diska zauzela 9. mesto sa prebačenih 56,81 metara.

„Posle pauze od osam meseci, početak i nije baš zadovoljavajući. Imala sam mali peh, stvari su mi kasnile i došle tek veče pred nastup. Nisam baš koncentrisano ušla u takmičenje“ – izjavia je Tomaševićeva.

BRAVO IVANA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login