Novak Đoković drugi put za nedelju dana savladao Nišikorija i plasirao se u finale mastersa u Rimu

TENIS  
Novak Đoković drugi put za nedelju dana savladao Nišikorija i plasirao se u finale mastersa u Rimu

SJAJNE VESTI IZ RIMA

Bilo je ovo SJAJNO polufinale jednog mastersa u ovoj godini. Novak Đoković je uspeo da savlada Keija Nišikorija rezultatom 2:1 (2:6, 6:4 i 7:6 (7:5)) i tako se plasirao u novo finale mastersa u Rimu. Ovo je druga uzastopna pobeda u razmaku od 7 dana nad veoma dobrim Japancem. Prošle nedelje Novak je lakše savladao Nišikorijem, a u ovom meču bilo mu je potrebno 3 sata da savlada sve boljeg i raspoloženijeg protivnika. Sve do poslednjeg gema, tj. taj brejka nije se znao pobednik. Oba tenisera su pružili fenomenalnu igru, a na momente sa sjajnim potezima napravili pravu magiju na terenu u Rimu.

U prvom setu Nole se takoreći nije video na terenu. Nišikori je bio veoma raspoložen, i bez većih problema uzeo 2 brejka i to u 3. i sedmom gemu. Novak je imao peh jer je uspeo da napravi ranu na skočnom zglobu, za koju se pobrinuo on lično. Naime Nole je u „rutinskoj borbi“ sa šljakom na patikma udario reketom u skočni zglob umesto u patiku. Uzeo je medicinski tajm aut kako bi sanirao povredu. Mnogi su mislili da će predati meč, no Nole je ipak šampion – nasavio je meč!
Drugi set srpski teniser je kontrolisao od samog početka, uzeo brejk u desetom gemu što je bilo dovoljno za preokret i 1:1 u setovima.
Treći set je bio prava triler završnica. Nole je kontrolisao meč do pred kraj, imao šansu pri rezultatu 4:1 da uz dve brejk lopte na najlepši način obezbedi servis za meč. Međutim Nišikori je pokazao da je sa pravim u samom vrhu tenisa i vratio se u meč. Japanac je doveo meč do taj brejka i u tom okršaju nije uspeo da pobedi našeg tenisera. Nole je odigrao hladnokrvnu završnicu i pokazao veći kvalitet i psihološku stabilnost pa je slavio devetu pobedu nad Nišikorijem.

Pogledajte detalje iz meča:

Ovo je definitivno najbolja sezona za Nišikorija, pa se na narednim turnirima očekuju veoma dobri mečevi. Čak i statistike govore da su oba igrača bila ravnopravna i ne bi bilo nepravedno da je Nišikori odneo pobedu.

Statistika:
– as poeni (4-4)
– dvostruke servis greške (2-2)
– direktni poeni (32-39)
– neiznuđene greške (34-34)
– ukupno osvojenih poena (112-111)

Evo šta je Nole rekao posle meča:

Danas od 17h ponovo ćemo gledati finale između dva, trenutno najjača tenisera na planeti: Novaka Đokovića i Endija Mareja.
Marej je u polufinalu bio bolji od francuza Lukasa Puja kojeg je pobedio rezultatom 6:2 i 6:1.

Biće ovo njihov 33. susret, a poslednjom pobedom prošle nedelje u Madridu Nole vodi u međusobnim duelima 23-9.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login