Andrea Arsović osvojila zlatnu medaju na Svetskom kupu u Minhenu

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  

SJAJNE VESTI IZ MINHENA

Na svetskom kupu u Minhenu, naša reprezentativka Andrea Arsović osvojila je zlatnu medalju u streljaštvu. Ona je u svojoj disciplini vazdušna puška upucala 208,5 krugova i osvojila tron. Andrei je nedostajalo vrlo malo da postavi njen novi državni rekord koji iznosi 209,4 krugova. Sa ovom zlatnom medaljom, Andrea je povećala ukupan broj odličja na sedam i to: 4 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane medalje. Drugo mesto pripalo je Goreti Alehandra Zumaja Flores iz Meksika koja je sa 207,9 krugova izjednačila svetski juniorski rekord finala Iranke Najmeh Kedmati iz 2014. godine. Sa vrlo skromnim rezultatom od 186,7 krugova Kineskinja Mengjao Ši je zauzela treće mesto.
Andrea Arsović je morala dobro da se potrudi u kvalifikacijama jer je bilo prijavljeno 137 takmičarki, pa je uspela da bude peta i tako prođe u finale.

„Trebalo je prvo `preživeti` osnovni deo. Opet je vazdušna puška za žene bila najmasovnija disciplina, a ne pamtim kad je za finale bio potreban ovako visok rezultat, 418,5 krugova. U finale sam ušla psihički potpuno spremna, znala sam šta me čeka. Od početka sam držala svoj ritam. Imala sam jasan cilj, želela sam na podijum. Pošto sam gađala onako kako sam planirala, ni situacija pred poslednji hitac, kad mi se Meksikanka približila na minimalnu razliku, nije me poremetila. Poslednjom dijabolom sam pogodila odličnih 10,7 i sačuvala čelnu poziciju“ – rekla je Andrea posle takmičenja.

Trener Dragan Donević je bio veoma zadovoljan formom koju prikazuje Andrea i potvrdio je svoj prethodni plan:

„Andrea je u kvalifikacijama i pored par lošijih hitaca ostvarila vrlo dobar rezultat. Po početku finala brzo se videlo da ćemo cilj ispuniti, da će osvojiti medalju, samo je bilo pitanje koju. Presrećan sam što je spremna za velika finala. Idemo dalje, a verujem da će Andrea vrhunac forme dostići kad je najbitnije, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.“

Ivana Anđušić Maksimović se plasirala na 19. mesto, a i mlada Milica Babić sa osvojenom 48. pozicijom se našla u “gornjem domu” i tako iza sebe ostavila 89 rivalki.

Nakon prvog dela kvalifikacija MK pištoljem za dame, posle precizne paljbe, Zorana Arunović zauzima deveto mesto. Jasna Šekarić i Bobana Veličković nisu imale svoj dan i završile su takmičenje. Našle su se među takmičarkama koje su diskvalifikovane, jer, zbog nepravilnosti sa pištoljem, nisu prošle strogu kontrolu opreme.

U muškoj konkurenciji vazdušnom puškom Milutin Stefanović je u finale ušao kao sedmi, u kvalifikacijama u kojima su odlučivale nijanse, a na kraju je zauzeo odlično 5. mesto. Prošle godine Stefanović je u Minhenu bio 24, ali je na kraju sezone na finalnom turniru SK, održanom na ovom strelištu, osvojio bronzu. Milenko Sebić je osvojio 20. mesto dok je Stevan Pletikosić zauzeo 58. mesto.
Bitno je napomenuti da je ovogodišnji svetski kup u Minhenu bio kvalitetan i da je konkurencija bila veoma spremna.
U kategoriji MK pištolj naši strelci su prošli u danađšnje kvalifikacije. Njih 70. će gađati za gađati 70 takmičara. Damir Mikec je u svojoj grupi bio prvi sa 568 krugova, ukupno drugim rezultatom dana. Dimitrije Grgić je pogodio dva kruga manje, za treće mesto u istoj grupi, ukupno četvrto. Debitant u Svetskom kupu Duško Petrov je „ubio“ 550 krugova, zauzeo 21. poziciju u svojoj grupi.

BRAVO ANDREA!
SREĆNO SVIM OSTALIM TAKMIČARIMA!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login