Ana Ivanović u drugom kolu Rolan Garosa

TENIS  
Ana Ivanović u drugom kolu Rolan Garosa

SJAJNE VESTI SA ROLAN GAROSA

Naša teniserka Ana Ivanović (postavljena za 14. nosioca) je pobedila Francuskinju Osean Dodan rezultatom 2:1 (6:0, 5:7 i 6:2) u prvom kolu Rolan Garosa. Bilo joj je potrebno 107 minuta igre da se plasira u naredno kolo.

Ana je prvi set odlično počela. Za samo 17 mninuta poput parnog valjka „pregazila“ protivnicu i bez izgubljenog gema krunisala set. Nakon ovako odigranog prvog seta svi su očekivali da će Francuskinju poslati u svlačionicu.
U drugom setu stvari su se preokrenulu, Ana se opustila, a Osean Dodan je počela da igra tenis! Francuskinja je napravila brejk za 3:2, ali je Ana izjednačila. Dodan joj je ponovo oduzela servis za 6:5 i potom odservirala za 7:5 i izjednačenje u setovima 1:1.
Treći set je bila repriza prvog seta u kojem je Ana dominirala i sjajnom igrom prošla u naredno kolo.

„Dobro sam igrala tokom celog meča. U početku je protivnica pravila greške, a ja sam dobro servirala. U drugom setu je ona bila mnogo bolja i agresivnija, manje je grešila, ali je i imala mnogo sreće, pošto je u važnim momentima pogadjala mnogo linija. Ali, srećna sam što sam uspela da ostanem smirena u tim momentima, da napravim brejk rano u trećem setu i zadržim prednost. Znala sam da drugi set neće biti tako lagan, ona je agresivna igračica, znala je da napravi mnogo grešaka, ali i da može jako mnogo vinera da napravi. U drugom setu je igrala mnogo bolje, možda sam ja bila malo pasivnija nego u prvom, ali to je zato što mi ona nije dozvoljavala, bolje je servirala kada se meč lomio. Imala sam brejk šansu na 4:3, ali sam srećna što sam mogla bolje da odigram u trećem setu.
Svaka godina je novi izazov, protivnici su drugačiji. Srećna sam što sam uspela dobro da odigram danas, da budem agresivna s forhendom, dosta sam dominirala, izlazila na mrežu. Želim da se koncentrišem na svoju igru, da se pripremim što bolje za naredni meč.
Volim da igram u Parizu, imam lepa sećanja i srećna sam što sam danas pobedila. Sledeći meč je novi izazov pa ćemo videti šta će biti. Odrasla sam na šljaci, uvek se dobro osećam, volim da gradim poen, da se igram, uvek imam osećaj da imam prostora i vremena za to. Ovde često budu teški uslovi, ja to volim jer mogu da igram svom snagom, nemam osećaj da mi loptica mnogo leti. Publika je uvek tu, podržava i voli tenis i raduje se dobrim poenima sa obe strane. To me inspiriše da dobro igram“ – izjavila je naša teniserka.

Pogledajte detalje iz ovog meča:

Ana Ivanović će se u drugom kolu sastati sa Čehinjom Denisom Alertovom, kojoj je japanska teniserka Kurumi Nara predala meč.

Naša druga predstavnica Jelena Janković nije uspela da prebrodi prvu prepreku na ovom turniru. Ona je u prvom kolu eliminisana od Nemice Tatjane Marije (111. igračice sveta) rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6 i 6:3.

NAPRED ANA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login