Novak Đoković rutinski do prve pobede na Rolan Garosu

TENIS  
Novak Đoković rutinski do prve pobede na Rolan Garosu

SJAJNE VESTI SA ROLAN GAROSA

Srpski teniser Novak Đoković je startovao pobedom na Otvorenom prvenstvu Francuske. Prva pobeda na ovogodišnjem Rolan Garosu bila je veoma ubedljiva, za samo sat i po igre na terenu. Svetski broj 1 je igrao protiv trenutno 95. igrača ATP liste, Kineza Jen Sun Lua i ubedljivo ga pobedio rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:1 i 6:1.

Prvi set je protekao u ispitivanju snaga. Kineski teniser je pružio dostojan otpor u prvoj polovini seta, ali je Nole onda dodao gas i rešavao gemove ekspresno. Novak je „slomio“ protivnika u sedmom gemu kada je došao do brejka. Jen Sun Lu je uzvratio u sledećem i izjednačio na 4:4, ali je to bilo sve što smo mogli da vidimo do kraja ovog susreta. Nole je do kraja duela izgubio samo 2 gema.

„Iako je teren bio dosta spor zbog kiše koja je padala u proteklih nekoliko dana, uspeo sam da pronađem svoj ritam sredinom drugog seta i odigram na visokom nivou u nastavku. Znao sam da Lu nije neko ko voli da igra na šljaci i to sam iskoristio. Zadovoljan sam kako sam odigrao prvi meč ovde“ – rekao je Novak posle duela.

Statistika:
– as poeni (1-2)
– dvostruke servis greške (1-4)
– direktni poeni (35-13)
– neiznuđene greške (22-25)

Naredni protivnik našeg najboljeg tenisera svih vremena je Belgijanac Stiv Darsis, koji je u prvom meču bio bolji od turskog tenisera Marsela Ilhana sa rezultatom 3:0 (6:3, 6:4 i 6:0). Ova dva tenisera sastali su se dva puta do sada uz obe Noletove pobede.

Novak je o svom narednom protivniku izjavio:

Nisam imao mnogo prilike da ga gledam na šljaci, već na drugim podlogama na kojima je uspešniji. Prošle godine je igrao u finalu Dejvis kupa, iskusan je teniser. Nije mi toliko važno ko je preko puta mreže, koliko da svakim danom u svakom pogledu sve više napredujem.
Na Grend slemu se nikad ne zna, uvek neko može da iznenadi.

Pogledajte detalje iz meča:

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login