Boriša Simanić najkorisniji igrač (MVP) završnog turnira juniorske Evrolige u Berlinu

KOŠARKA, NAGRADE  
Boriša Simanić najkorisniji igrač (MVP) završnog turnira juniorske Evrolige u Berlinu

SJAJNE VESTI IZ BERLINA

Pre dve nedelje održalo se finale završnog turnira juniorske Evrolige. Crvena Zvezda je izgubila od Barselone sa 90:82, ali je Boriša Simanić na tom turniru dobio jedno veliko priznanje. On je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) ovog takmičenja. Boriša imao učinak od 17.7 poena, 8 skokova, 3.3 asistencije i 0.7 blokada uz indeks korisnosti 22.3 na tri odigrane utakmice. Inače ovaj mladi krilni košarkaš Crvene Zvezde bio je i deo prvog tima ove sezone.

Pogledajte dodelu priznanja:

Ko je Boriša Simanić?

Boriša Simanić (Ljubovija, 20. mart 1998) je srpski košarkaš. Igra na pozicijama krila i krilnog centra, a trenutno nastupa za Crvenu zvezdu.

Mlađe kategorije
Košarkom je počeo da se bavi u Bijeljini u Republici Srpskoj. Ubrzo je primećen njegov talenat i mnogi evropski timovi su želeli da potpišu Borišu. Ipak potpisao je za Crvenu zvezdu krajem 2013. godine. Iako godinu dana mlađi, bio je deo ekipe Crvene zvezde koja je osvojila juniorsko takmičenje Evrolige 2014. godine. Iste godine zajedno sa Aranitovićem biva izabran da bude deo Džordanovog kampa. U narednoj godini postaje standardni član prve petorke i lako se plasiraju na završni turnir Evrolige, osvojivši prvo mesto na turniru „Marko Ivković“ u Beogradu. Na završnom turniru su došli do finala u kom su izgubili od Real. Istovetni uspeh je ponovio i sledeće godine a ovog a puta u finalu gube od Barselone. Za utehu Simanić je odličnim igrama i prosekom od 18 poena, 7,5 skokova, 4 asistencije i 2,8 blokada zaslužio titulu MVP turnira.

FMP
Uporedo sa igranjem za juniore Crvene zvezde u sezoni 2014/15. nastupao je za prvi tim FMP-a iz Železnika. Pod vođstvom trenera Gurovića znatno je popravio šut sa distance.

Crvena Zvezda
U sezoni 2015/16. uvršten je u prvi tim Crvene zvezde. Već na samom početku imao je prilike zbog kadrovskih problema da dobije ozbiljniju minutažu u Evroligi i to protiv madridskog Reala, kada je postigao 10 poena. Nakon kompletiranja tima imao je nešto manju minutažu. Ipak u ovoj sezoni uspeva da osvoji svoj prvi seniorski trofej i to titulu Šampiona ABA lige. Pored toga, odmah po sticanju punoletstva potpisuje i profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom.

Reprezentacija
Bio je član kadetske reprezentacije Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Kijevu. Sledeće godine je takođe bio član kadetske selekcije koja je bila šesta, ali je on drastično popravio svoju statistiku sa prosečnih 10,2 poena i 4,3 skokova po utakmici.

Klupski uspesi:
Crvena zvezda: Jadranska liga (1): 2015/16.

(Izvor: Wikipedija)

BRAVO BORIŠA!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login