Farmeri dobili ulaznicu u svet interneta

INFORMATIKA, IT TEHNOLOGIJE, POLJOPRIVREDA  
Farmeri dobili ulaznicu u svet interneta

SJAJNE VESTI O PROJEKTU AWEB – PROMOCIJA POLJOPRIVREDNOG PROIZVODA NA INTERNETU

Agroklub je u Novom Sadu predstavio svoj novi proizvod namenjen promociji poljoprivrednog proizvoda na internetu na domenu www.aweb.rs. Ovo je Informacioni sistem

„Na aWEB Internet stranice možemo da gledamo kao ulaznicu farmerima u svet interneta. Stranice su optimizovane za pretraživače, a sadrže i dodatne opcije poput integracije elemenata popularnih društvenih mreža“ – konstatuju razvojni inženjeri Agrokluba koji iza sebe imaju više uspešnih Internet projekata. Uz osnovnu uslugu kreiranja stranica, kroz ovaj model moguće je realizovati i dodatne promotivne aktivnosti na internetu kroz društvene mreže i informacioni sistem Agroklub, a sve počinje samo jednim klikom miša.

70% Srba je danas onlajn – internet tržište je svakim danom veće

Verica Matić iz sektora marketinga Agroklub-a ovom prilikom je potencirala mogućnosti koje Internet donosi poljoprivrednim proizvođačima:

„Najveći dosadašnji interes za ovakvim Internet stranicama prepoznali smo kod manjih proizvođača vina, rakije, meda, ulja, domaćih trajnih delikatesa koji nemaju mogućnost velikog ulaganja u sopstvenu stranicu. Mi upravo njima donosimo odličan proizvod, a kako bi svi oni došli do novih kupaca svojih proizvoda putem interneta. 70% Srba je danas onlajn i to je prilika koju naši vredni proizvođači moraju da iskoriste. Prodaja na kućnom pragu često ne ostvaruje dovoljne prodajne efekte, posebno onih koji žele da šire svoju proizvodnju. Na ovaj način svom proizvodu otvaraju vrata šireg tržišta.“

Korisnici ove usluge sada na jednom mestu mogu da iskorače u svet interneta bez prepreke investiranja ili tehničkog znanja izrade stranica. aWEB korisnici imaju potpunu tehničku i savetodavnu podršku u digitalnom marketingu njihovih proizvoda.

Domaćem proizvodu nedostaje promocija

„Sve što jedna Internet stranica treba da ima za kvalitetno predstavljanje proizvoda na internetu mi smo napravili unutar aWEB modela. Najveća prednost ovih stranica je odnos uloženo-dobijeno jer osnovna Internet stranica košta samo 7.000 RSD godišnje. Više od 10 godina bavimo se izradom Internet stranica i na ovaj način želimo da srušimo barijere koje poljoprivredni proizvod odvaja od kupca na internetu. U ovoj usluzi idemo i korak dalje, te na jednom mestu pružamo sve potrebno – od registracije domena, smeštaja stranica, izrade i održavanja u toj istoj ceni.“ – izjavio je povodom objave ovog servisa Vedran Stapić, suvlasnik firme i na kraju poručio: „Domaći proizvod mora ozbiljnije da shvati marketing, inače će izgubiti poziciju na tržištu“.

Iz Agrokluba ističu kako su ponosni što na ovaj način mogu da pomognu proizvođačima da učine domaći proizvod konkurentnijim i bližim kupcu.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login