Novak u polufinalu Rolan Garosa

TENIS  
Novak u polufinalu Rolan Garosa

SJAJNE VESTI SA ROLAN GAROSA

Novak Đoković se pobedom nad Tomašom Berdihom od 3:0 (6:3, 7:5 i 6:3) plasirao u polufinale Otvorenog prvenstvu Francuske. Sa ovom pobedom naš teniser je povećao skor u pobedama na 24-2. Meč je trajao 2 sata i 6 minuta, što našem teniseru mnogo znači pred polufinali okršaj. Ovo će biti njegovo 30. gren slem polufinale, a ukupno 8. polufinale Rolan Garosa.

Novak je svakako odigrao najbolji meč na ovogodišnjem turniru i pokazao da je podigao formu.

Prvi set je počeo odlično za najboljeg tenisera današnjice. Nole je bio koncentrisan i raspoložen tako da je imao odličan servis i vrebao svoju priliku da uzme brejk. To je učinio u 7 gemu pa ga je potom i potvrdio. Kod rezultata 5:3, servirao je Berdih, a Novak je bio fenomenalan i ponovo uzeo brejk pa poveo sa 1:0 u setovima. Ovaj set je trajao 34 minuta.
Naredni set je počeo kao što smo i navikli. Nole je vezao 3 gema i poveo sa 3:0. Međutim Berdih je smanjio vođstvo Novaka na 4:3 a potom i izjednačio. Održavao je Novak svoj servis i gemove je osvajao bez izgubljenog poena. Obezbedio je u 12 gemu brejk i poveo sa 7:5 – 2:0 u setovima.
Čeh je na samom startu trećeg seta „brejknuo“ Novaka, ali je srpski teniser uzvratio u sledećem gemu. Održavana je ravnoteža do rezultata 3:3 kada je meč prekinut zbog kiše. Pauza je trajala usledio 10 minuta i meč je nastavljen. Do kraja meča Novak je briljirao i dobio sva 3 naredna gema. Rezultatom 6:3 završio je ovaj set. Ukupnim rezultatom 3:0 završio je meč četvrtfinala Rolan Garosa.

Statistika:
- as poeni (0-4)
- dvostruke servis greške (1-3)
- direktni poeni (30-24)
- neiznuđene greške (22-28)

„Uslovi su danas bili manje, više isti kao i u prethodnom meču. Današnji protivnik je bio sličan prethodnom, ali Berdih, za razliku od Bautiste Aguta, igra sa više snage i brzine… Ipak, on mnogo više greši, tako da sam pokušavao da ga na neki način pomeram s jedne na drugu stranu i da mu ne dajem mogućnost da pronađe svoju komfornu zonu. Da sam mu dozvolio da pronađe komfornu zonu on bi imao vremena da se dobro namesti, a tada je najopasniji, jer ima jedan od najsnažnijih udaraca. Morao sam da mu poremetim taj ritam i da iskoristim vremenske uslove koji su meni išli u korist. Poprilično sam dobro igrao“ – izjavio je Novak.

Poslednja prepreka pred finale ovog turnira je Austrijanc Dominik Tim, koji je pobedio Davida Gofana sa 3:1. Bez obzira što Novak ima obe pobede u dva susreta sa Timom, ove pobede su bile jako teško izvojevane. Tim je vrlo nezgodan igrač i iz turnira u turnir podiže formu i igra sve bolje. Novak je rekao da Tim zaslužuje da bude u vrhu, jer ove godine igra odličan tenis.

Meč počinje u 15h uz direktan prenos na RTS-u.

NAPRED NOLE!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login