Orlovi za RIO – Spisak skraćen na 16 košarkaša

KOŠARKA  
Orlovi za RIO – Spisak skraćen na 16 košarkaša

SJAJNE VESTI ZA NAŠU KOŠARKU

Kvalifikacioni tunir za Olimpijske igre u Riju će se održati u Beogradu. Ovo je potvrđeno na sastanku Borda FIBA Evropa u Dablinu i ujedno usvojena odluka o nesmetanom učestvovanju reprezentacije na ovom turniru. U susret ovom turniru naša košarkaška reprezentacija se uveliko sprema za turnir i sa pravom se nadaju dobrom plasmanu.
Pre 2 nedelje Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak košarkaša za olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu, a sa tog spiska morao je da odabere 16 igrača. U ovom trenutku poznata su imena naših sjajnih momaka koji će braniti boje naše zemlje:


- Nemanja Bjelica
- Nikola Jokić
- Boban Marjanović
- Miloš Teodosić
- Nikola Kalinić
- Milan Mačvan
- Nemanja Dangubić
- Marko Gudurić
- Stefan Jović
- Marko Simonović
- Rade Zagorac
- Bogdan Bogdanović
- Stefan Marković
- Nemanja Nedović
- Nikola Milutinov
- Miroslav Raduljica

Ovo su momci za koje Đorđević u ovom trenutku nije našao mesto među 12 najbolji:

- Vladimir Lučić
- Vasilije Micić
- Vladimir Štimac
- Dragan Milosavljević
- Stefan Birčević
- Ognjen Kuzmić
- Ognjen Jaramaz
- Marko Kešelj

Oni su svakako sjajni igrači, kojih ima još, međutim u ovom trenutku naš selektor se morao odlučiti od čijih usluga mora da se oprosti. Nadamo se da će svi dobiti svoju priliku u jendom trneutku.

I od ovog revidiranog spiska igrača Sale Nacionale mora da odabere samo 12, koji će na turniru tražiti vizu za RIO. Četvorica igrača koja ne budu igrala u Beogradu ponovo će biti sa timom i konkurisati za najboljih 12, ukoliko se Srbija plasira na Olimpijske igre u Riju. Turnir u “Beogradskoj Areni” na programu je od 4. od 9. jula, a pripreme reprezentacije počinju 15. juna.

Đorđevićevi izabranici će trenirati u “Areni”, osim u periodu od tri dana kada se bude igrala prijateljska utakmica sa Franuckom u Parizu – 21. juna. “Galski petlovi” biće gosti Beograda 25. juna u revanš susretu, dok će rival “orlova” u “Areni” biti i Grčka, 28. juna.

Od ranije je poznato da Srbija će u kvalifikacijama igrati u grupi A sa Portorikom i Angolom, dok su u grupi B Češka, Letonija i Japan.
Samo pobednik ovog Olimpijskog kvalifikacionog turnira ide na Olimpijske igre 2016. u Riju.

NAPRED ORLOVI!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login