Olga Danilović juniorska prvakinja na Rolan Garosu u dublu

NAGRADE, TENIS  
Olga Danilović juniorska prvakinja na Rolan Garosu u dublu

SJAJNE VESTI SA ROLAN GAROSA

Srbija ima šampionku na Rolan Garosu. Mlada i perspektivna teniserka Ogla Danilović je u paru sa Paulom Arias Manjon osvojila je juniorski Rolan Garos u ženskom dublu. Petnaestogodišnja nada srpskog tenisa zajedno sa Španskom teniserkom bile su bolje od Ruskinja Olesje Pervušine i Anastasije Potapove sa 3:6, 6:3 i 10:8. Inače ruska kombinacija je bila postavljena za prve nosioce turnira, a našoj Olgi ovo je bio tek drugi nastup na jednom grend slemu.

Posle prva dva seta ovaj meč je odlučio super taj brejka gde su napravile preokret i slavile na kraju sa 10:8 za nešto više od sat vremena igre na terenu. Olga je imala i veliku podrške iz publike, u kojoj je bilo mnogo srpskih navijača. Ona ne krije zadovoljstvo i zahvalnost navijačima koji su ih podigli kada su gubile sa 3:6 i 1:3.

„Ljudi moji, ne znam kako se zovem! U šoku sam. Ne znam kako sam došla u svlačionicu. Još nisam ni svesna šta smo postigle. Tek kad se slegnu emocije, shvatiću šta sam uradila. Imala sam „milion“ poziva i poruka. Ali, ja sam odmah pozvala tatu. Plakao je od sreće. I mama je u šoku. Svi smo se tresli.“ – izjavila je veoma uzbuđena Olga.

Pre nekoliko dana Novak joj je poželeo sreću, koja je očigledno došla i njoj i Novaku:

„Pre neki dan smo se sreli, raspitao se kada igram i sa kim i poželeo mi sreću, a kada ti jedan kralj poželi sreću, to je više nego dovoljno. Svaka reč koju mi uputi znači mnogo.“ – izjavila je tada Olga za Blic.

Tenisom je počela da se bavi sa 6 godina, a pre toga dve godine je pohađala balet i ritmičku gimnastiku. Interesantno je da je balet volela zbog bake, koja je bila profesionalna balerina. Posle nekoliko odgledanih mečeva Novaka Đokovića počela je da satima boravi na Partizanovim terenima i tako uđe u svet belog sporta. Olga kaže da joj je singl u prvom planu, ali da je ove godine imala šanse koje nije iskoristila u 2. kolu.

Pogledajte prilog RTS-a:

Olga se sada sprema za nastup u Londonu, a mi joj od sreca želimo da podigne novi pehar!

NAPRED OLGA!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Olga Danilović juniorska prvakinja na Rolan Garosu u dublu"

  1. Pingback: Olga Danilović na WTA listi - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login