Niške kajakašice donele bronzu Srbiji

OSTALI SPORTOVI  

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Niške kajakašice Milica Kostov i Kristina Petrović donele su Srbiji prvu medalju na Svetskom prvenstvu u kajaku na divljim vodama. One su pobedile u dvosedu, kategodriji C2, a stazu dugačku 500 metara prešle su za minut i 10 sekundi. Bile si treće u sprintu, sekundu i po iza prvoplasirane Slovačke i pola sekune iza italijanske ekipe.

Dobar rezultat imale su i u kategoriji klasik, gde su bile pete.

Konkurencija na Svetskom prvenstvu održanom u Banjaluci na Vrbasu, bila je jaka, govori za Niške Vesti jedna od bronzanih kajakašica Srbije Milica Kostov.

„Obe smo veoma zadovoljne i nadamo se da će biti još medalja, da je ovo samo početak. Takmičenje je bilo za seniore i svi su bili uglavnom stariji od mene“ – kaže Milica.

Ova osamnaestogodišnja Nišlijka se vožnjom kajaka i kanua bavi 3 i po godine. Pre toga je bila državni prvak u Tekvondou, ali je ovu borilačku veštinu zamenila sportom na vodi. Počela je u klubu „Medicinar“ u Medicinskoj školi koju je završila ove godine, a u KKK „Gusar“ trenira poslednjih godinu i po dana.

„Profesor iz škole me je pozvao na prvi trening i odmah mi se dopalo jer volim vodu i sve sportove na vodi“ – kaže.

Trenutno sprema prijemni za Medicinski fakultet, a već za vikend je očekuje Svetski kup u Celju u Sloveniji, a zatim i evropsko prvenstvo za juniore u Austriji. Ona je članica i juniorske i seniorske reprezentacije Srbije.

„Za Svetsko prvenstvo u Banjaluci ostvarila sam i C1 normu i takmičila se i pojedinačno u kanuu“ – objašnjava ona.

Kako kaže, norma se ostvaruje u odnosu na prvog muškarca u K1 kategoriji, a dozvoljeni zaostatak za C2 je 35 odsto.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

BRAVO!
SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login