Beogradski učenici uz vaučere do besplatne škole plivanja i vaterpola

DECA, OSTALI SPORTOVI, VATERPOLO, ZDRAV ŽIVOT  
Beogradski učenici uz vaučere do besplatne škole plivanja i vaterpola

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Sekretarijat za decu i omladinu grada Beograda organizuje besplatnu školu plivanja za učenike osnovnih i srednjih škola tokom juna, jula i avgusta. Besplatna škola plivanja biće organizovana tokom letnjeg raspusta i to na 6 beogradskih bazena. U okviru ove akcije biće podeljeno nekoliko hiljada vaučera, a budući plivači i vaterpolisti svoje vaučere moći će preuzeti od 13. do 24. juna. Nakon preuzimanja vaučera oni idu u „svoje“ klubove čiji se podaci nalaze na vaučeru, a koji će ih evidentirati i rasporediti u grupe.
Podela vaučera će se organizovati svakog dana od 9.00 do 15.00 na adresi: Kraljice Marije 1 (11. sprat).

Škole plivanja biće organizovane na sledećim bazenima:

- “Pinki” - Zemun
- “Košutnjak”
- “Milan Gale Muškatirović”
- “11. april”
- SRC “Vračar”
- bazeni u Velikim Crljenima

Pored plivanja i vaterpola iz sekretarijata su najavili još besplatnih škola i to u drugim disciplinama i sportovima. Budžet za ove namene je povećan 100 posto u odnosu na 2013. godinu i oni čine sve napore da što više dece uzme učešće u sportskim programima.

„Podelićemo više od 2.000 vaučera gde će deca u 11 beogradskih klubova moći da se bave plivanjem i vaterpolom. Pored ulaska na bazene sa đačkom knjižicom sredom, ove godine će deca na Adi Ciganliji moći istog dana besplatno da koriste bicikle i rolere čime želimo decu da motivišemo da se više bave sportom.
U saradnji sa Hipodromom i konjičkim klubom „Potkovica“ omogući ćemo deci ometenoj u razvoju da ponedeljkom, sredom i petkom mogu besplatno da jašu, kao i da se bave streličarstvom i atletikom. O tome smo obavestili sve specijalne škole i očekujemo da to pravo iskoristi više od 300 dece, a utorkom i četvrtkom smo za sve druge obezbedili da mogu da se bave istim aktivnostima. Tu su i omladinski programi, gotovo 38 udruženja je prošlo na konkursu sa svojim edukativnim programima koji će biti besplatni i gde će steći nova znanja i veštine.“ – izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, gostujući na RTS-u.

Sa druge strane Sekretarijat za sport i omladinu konstatno obavlja kontrolu svih aktivnosti i sprovođenja ovih programa. U Sekretarijatu napominju da oni reaguje na bilo kakvu nepravilnost u sprovođenju programa i pozivaju roditelje da prijave svaku nepravilnost koju primete.

BRAVO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Beogradski učenici uz vaučere do besplatne škole plivanja i vaterpola"

  1. Pingback: Besplatna škola plivanja za niške školarce - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login