Fabrika „Continental“ u Subotici pravi novi pogon

INVESTICIJE, POSAO  
Fabrika „Continental“ u Subotici pravi novi pogon

SJAJNE VESTI IZ SUBOTICE

U petak je položen kamen temeljac za novi pogon fabrike „Continental“. Nemačka fabrika je najveći dobavljač auto-industrije u svetu i svoje proizvode šalje u fabrike kompanija „Dajmler“ i „Folksvagen“. Bavi se proizvodnjom delova za auto-industriju, odnosno cevi i cevnih sistema za auto industriju. Sa novim pogonom dolaze i nova radna mesta što je bitno za državu Srbiju. Radnici raznih profila moći će da konkurišu za oko 500 radnih mesta.
Novi pogon u toj fabrici trebalo bi da bude završen do kraja godine i biće oko 1,5 puta veći od postojećeg. Osim što će proizvoditi više, ovaj pogon bi trebao raditi i složenije stvari, čime se pravi korak dalje u proizvodnji. Vrednost ove investicije je 17 miliona evra, a ambasador Nemačke u Srbiji poručio da je ovaj znak poverenja nemačkih kompanija u Srbiju siguran signal i drugim nemačkim investitorima da dođu na ovo tržište.

Interesantno je da u ovoj fabrici 14 učenika prolazi dualni trening, a za ovu vrstu angažmana zasad su se odazvale samo austrijske, nemačke i švajcarske kompanije.

Istorijat fabrike „Continental“ u Srbiji
U februaru 2011. godine potpisan je Memorandum o razumevanju sa nemačkim investitorom „Continental-Contitech“ koji se bavi izradom komponenata za autoindustriju. Ova kompanija je zadovoljila sve kriterijume na osnovu Uredbe i potpisivanjem Ugovora 15.09.2011. stekla pravo uknjiženja parcele u vlasništvo bez naknade.
Od novembra 2012. godine investitor posluje u okviru novoizgrađenog proizvodnog objekta prve faze, površine oko 6.000 m2, na lokaciji Industrijske zone „Mali Bajmok“, u okviru režima slobodne zone i trenutno zapošljava oko 100 radnika. U naredne četiri godine, ova kompanija planira da zaposli ukupno oko 300 radnika, a ukoliko se stvore pogodni ekonomski i tržišni uslovi, investitor bi od 2015. godine, na istoj parceli započeo izgradnju novog proizvodnog objekta (druga faza) i zaposlio oko 400 radnika.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login