Grupa „El Kachon“ započela koncertnu turneju i predstavljanje trećeg albuma „Svet Dovoljenih Laži“

DOGAĐAJI, MUZIKA  

SJAJNE VESTI O KONCERTNOJ TURNEJI GRUPE „EL KACHON“

Loka je prijatan prostor pored reke Krke, u samom centru Novog mesta. Zato i nije slučajnost, da su tu atmosferu izabrali članovi muzičke grupe El Kachon. Predstavili su novi album »Svet Dovoljenih Laži«. Sve se dogodilo u petak, 03.06.2016, sa početkom u 21:00 časova. Na prepunoj terasi Gostišče Loka se mogla osetiti uznemirenos i nestrpljenje publike da čuju novi album.

Već na prvoj pesmi je energija obećavala dobro veče, sa izvođenjem odličnog muzičkog programa. U dva dugačka bloka su nam odsvirali nove pesme, a i hitove sa prošla dva albuma »In The Bush« i »Permanently Lubricated Nuts«.

Koncertno su nas poslužili i sa snažnim gitarskim rifovima, solo deonicama, slajd gitarom, a sve to u pozadini veličanstveno podržala ritam sekcija bubnjeva, udaraljki i bas gitare. Muzički stil, koji se provlačio celo veče, je pre svega mešavina rock-a i blues-a. Sve to je začinjeno sa funk-soul, što je prepoznavnost benda već sa prva dva albuma. U muzici se može osetiti upliv brojnih svetskih velikana, kao što su: Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd, Rolling Stones, Motorhead itd., a sve je odsvirano, kao što je specifično samo za El Kachon.

Bubnjar Žiga i PimpS na udaraljkama su pokazali, kako su izvrsna kombinacija. Pobrinuli su se, da punoća ritma nikoga ne ostavi ravnodušnim. Na bas gitari je Sondža sa odličnim osećajem i dugačkom kilometrinom pokazao kako se pristupa stvari. Zajedno sa ostatkom ritam sekcije je ostvario odličnu podlogu za gitare i vokal. Na gitari je Krt, u svom stilu je dodavao rifove sa pravom dozom sirove energije. Na drugoj gitari je Tomi, svojim solažama i vragolijama sa slajdom, dodao je poseban magičan osećaj, koji se u rock-blues snažno oseća. Svo čudesno dinamično preplitanje instrumentalne sekcije je sa vokalom ofarbala front girl Tina. Njena boja glasa je odlično sela u pesme, sama, u duetu ili u pratnji ostalih članova benda. Za celu dugu zvučne slike je na mikseti brinuo njihov tonski majstor, Aleš Dravinec.

Odsvirane pesme sa novog albuma »Svet Dovoljenih Laži« su još jedan dokaz, da tekstovi mogu lepo da zvuče i u slovenačkom jeziku. Sveža, puna energije odsvirana muzika, sa pevljivim i ovaj put manje grubim vokalima i gitarama, sam album zvučno odvodi malo više u pop-rock seru, što do sad nije bilo baš specifično za njih. Na samom albumu ima i dosta klavijatura, koje na trenutak dodaju Stevie Wonder-ovskiu atmosferu.

Sa albuma smo mogli uživo čuti pesme: Zbudi Se!, Črna Kot Noč, Samo Dotik, Svet Dovoljenih Laži, Odpoved, Klic i zadnju sa albuma Ples Zagrnjenih Zaves. Za aranžmane pesama na albumu je u saradnji sa El Kachon učestvovao i producent Dejan Radičević. U njegovom studiju je i snimljena većina materijala.

Po svemu ovome nije ni iznenađenje da su svi posetioci zadovoljni koncertom. Zajedno su više puta nagradili bend sa glasnim aplauzima, što si fenomenalni El Kachon i zaslužuju. Za vas, koji ste propustili koncert, pa apsolutno preporučujem da taj bend doživite u živo…neće vam biti žao!

„Sjajne vesti“ vas pozivaju na koncerte koji će se u Srbiji održati u septembru u Nišu, Beogradu i Novom Sadu. O detaljima ćete biti obavešteni.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Grupa „El Kachon“ započela koncertnu turneju i predstavljanje trećeg albuma „Svet Dovoljenih Laži“"

  1. Pingback: El Kachon: Odpoved, singl sa trećeg albuma Svet Dovoljenih Laži - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login