Janko Tipsarević pobedio Grigora Dimitrova na startu Kvinsa u Londonu

TENIS  
Janko Tipsarević pobedio Grigora Dimitrova na startu Kvinsa u Londonu

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Srpski teniser Janko Tipsarević ostvario je pobedu protiv Grigora Dimitrova (37. igrač sveta) rezultatom 2:1 (7:6 (8:6), 4:6 i 6:3) na startu turnira u Londonu. Posle povrede koja ga je dugo pratila i pokušaja da se vrati na staru stazu, Janko je uspeo da pobedi jednog od boljih tenisera na ovom turniru. Bilo je potrebno 2 i po sata da uporni Janko ostvari pobedu i nove bodove i tako će se pomeriti sa 553. mesta koje trenutno zauzima.
Prethodni turniri nisu bili dobri za našeg tenisera jer povreda nije bile stopostotno zalečena pa je uz slabu formu doživljavao poraze na samom početku. Ovo je prva pobeda Janka Tipsarevića u 2016. godini u kojoj je do sada imao 2 susreta i toliko poraza.

Prvi set je bio veoma tvrd i nije bilo brejkova, pa se igrao taj-brejk u kome je Janko iskoristio drugu set loptu i slavio je sa 8:6. Potom je Dimitrov bio bolji u drugom setu i već u prvom gemu ostvario brejk koji je sačuvao do kraja pa je sa 6:4 izjednačio u setovima.
Svi su očekivali pobedu Dimitrova, ali je Janko u četvrtom gemu napravio brejk, potom je u 5. gemu spasao jednu brejk šansu Grigora i do kraja je uspeo da zadrži svoje servise i tako pobedi ovog sjajnog igrača.

Janko je ostvario plasman u osminu finala gde će ga čekati peti nosilac, Marin Čilić, koji je bio bolji od Felisiana Lopeza sa 2:1.
Meč Tipsarević – Čilić je na programu oko 17:30h.

NAPRED TIPSA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login