Saletovi „ORLOVI“ bolji od Francuske

KOŠARKA  
Saletovi „ORLOVI“ bolji od Francuske

SJAJNE VESTI IZ PARIZA

Košarkaška reprezentacija Srbija pobedila je ekipu Francuske rezultatom 79:77 (17:21, 17:19, 21:22 i 24:14). Ovaj prijateljski meč protekao je u više nego borbenoj atmosferi, čak je u više trenutaka podsetio na meč kada je Srbija pobedila Francusku sa 90:85 u polufinalu Mundobasketa 2014. godine.
Naši momci su pružili sjajnu igru i prikazali onu staru prepoznatljivu igru u odbrani. Kada na to dodamo da su bili veoma borbeni i odigrali sjajnu završnici u trećoj i poslednjoj četvrtini stiče se utisak da imamo veliki izbor odličnih igrača i da se sa pravom možemo nadati prolasku na OI u Riu pa čak i medalji.
Najefikasniji u našem timu bio je Bogdan Bogdanović sa 25 poena (10-7 slobodna bacanja, 10-6 za dva, 4-2 za tri) i četiri skoka, Miroslav Raduljica je dodao 11, a Nikola Jokić devet poena i četiri skoka. Ključne koševa postizao je Stefan Marković uz četiri asistencije, a Vladimir Štimac je zabeležio pet skokova i četiri asistencije.

Meč je obeležilo i nekoliko ružnih scena, isključenja i drugo što bi voleli da se ne ponovi u Beogradu.

Pogledajte koš sa preko 7 metara koji je presudio Franuzima:

FRANCUSKA:

B. Diao 14
Ertel 13
De Kolo 12
– Parker 10
– Lovernj 8
– Tili 8
– Moerman 4
– Džekson 4
– Dio 2
– Pietrus 2
– Ažansa
– Lelup

SRBIJA:

Bogdanović 25
Marković 11
Raduljica 11
– Jokić 9
– Kalinić 8
– Birčević 5
– Nedović 3
– Štimac 3
– Dangubić 2
– Jović 2
– Teodosić
– Simonović
– Zagorac
– Gudurić

„Iako rezultat nije bio u prvom planu, veoma je važno početi pripreme pobedom i to protiv ovakvog protivnika. Prikazali smo našu prepoznatljivu odbranu i čvrstu timsku igru i tim elementom mogu da budem veoma zadovoljan. Naravno, ima još mnogo prostora za napredak i na tome ćemo raditi narednih dana. Mislim da su svi igrači koji su ulazili u igru dali značajan doprinos timskom učinku. Odbrana ostaje zaštitni znak ovog tima. Čim smo počeli sa takmičarskom odnosom u defanzivi i agresivnim čitanjem protivnikove igre, došlo smo i do napadačkog učinka. Uspeli smo da rasporedimo minute na sve igrače koji su ulazili u igru.
Jedino je Bogdanović, zbog Teodosićevog izostanka, morao da odigra nešto više minuta nego što smo planirali, ali je zato pružio možda i svoju najbolju partiju u dresu reprezentacije. Mislim da su utakmice između Francuske i Srbije uvek ispunjene takmičarskim nabojem i da se uvek, bez obzira na to da li je utakmica pripremna ili takmičarska, ide na pobedu. Ovo je bila lepa uvertira i dobar poziv za naše navijače za još jedan duel ovih timova u subotu u Beogradu.“ – izjavio je Sale Nacionale.

Sledeći meč naši „ORLOVI“ odigraće u subotu 25. juna „Kombank areni“ sa istom selekcijom. Momci koje predvodi Aleksandar Đorđević očekuje i duel sa Grčkom 28. juna.

NAPRED MOMCI! BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login