Međunarodni dan „SOS Dečijih sela“

DECA, DOGAĐAJI  
Međunarodni dan „SOS Dečijih sela“

SJAJNE VESTI O MEĐUNARODNOM DANU SOS DEČIJIH SELA

Danas se obeležava Međunarodni dan SOS Dečijih sela. Na ovaj dan rođen je osnivač Herman Gmejner, koji je tokom svog života doprineo otvaranju 233 SOS Dečija sela u 85 zemalja sveta. Međunarodni dan SOS Dečijih sela se obeležavaju u duhu vizije – da svako dete živi u domu punom ljubavi i iz „SOS Dečijih sela“ podsećaju da je njihova osnovna misija briga o deci i porodicama.
SOS Dečija sela su međunarodna humanitarna organizacija, koja postoji od 1949. i danas, u 134 zemlje sveta, pomaže više od 1.200.000 ljudi. U Srbiji su prisutni od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.
Međunarodni dan SOS Dečijih sela proslaviće se različitim aktivnostima, na svim lokacijama na kojima oni rade. U Beogradu će se rođendan proslaviti uz podršku mobilnog tima „Super autobus“, i to u parku Tašmajdan, u periodu od 17.00 do 19 časova.
„Super autobus“ je i ovoga puta pripremio niz edukativnih, zabavnih i kreativnih aktivnosti za decu. Mališani iz Beograda će u četvrtak imati priliku da crtaju, uče, učestvuju u grupnim igrama i razvijaju svoju kreativnost kroz origami radionicu. U duhu ovog važnog dana, deca će moći i da prave rođendanske čestitke za SOS Dečija sela. Organizovaće se i takmičarske igre, igre padobranom, koja nailazi na najviše oduševljenja na radionicama „Super autobus tima“, i igranje Twistera.
Sve goste očekuje mnogo zabave, druženja i pozitivne energije. „SOS Dečijih sela“ vas pozivaju da u četvrtak, od 17.00 dovedete svoju decu u Tašmajdanski park i pomognete da se na lep i kreativan način obeleži ovaj dan.
„Super autobus” je šareni mini kombi, kojim mobilni tim edukatora obilazi opštine u Srbiji, pružajući deci iz socijalno isključenih i marginalizovanih grupa mogućnost da kroz igru, razumeju i savladaju različite poteškoće koje stoje na putu odrastanja. Tokom prošle godine tim “Super autobusa” prošao je kroz više od 15 gradova u Srbiji, a u kreativno – edukativnim sadržajima učestvovalo je više od 1.500 dece.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login