Jelena Janković sigurna na startu Vimbldona

TENIS  
Jelena Janković sigurna na startu Vimbldona

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Jelena Janković je eliminisala Švajcarkinju Štefani Fegele (101. igračica sveta) rezultatom 2:0 (6:2 i 6:2) za samo 57 minuta igre. Ovom pobedom Jelena se plasirala u 2. kolo Vimbldona.
Džej Džej je prilično ubedljivo počela meč. Već na startu povela je sa 4:0. Imala je priliku kod rezultata 5:1, na servis protivnice, ali je Štefani uspela da spasi brejk. Međutim to je sve bilo što je Švajcarkinja uspela da uradi. Već u sledećem gemu Jelena je završila prvi set.
Drugi set je počeo kako se poželeti može, i to brejkom za našu teniserku. Vodila je Jelena meč do kraja i uspela da uzme još jedan brejk u petom gemu i meč privela kraju sa veoma dobrom igrom.

Nakon meča Jelena je izjavila:

“Ušla sam koncentrisano u meč, spremna da pobedim – cilj mi je bio da krenem maksimalno od samog početka, što mi nije polazilo za rukom u prethodnom periodu, dok ja upalim motor, prođe pola seta. Zadovoljna sam dakle startom i posle sam održala solidan nivo, nisam joj dala šansu – servis mi je bio dobar, kontrolisala sam igru s osnovne linije i srećna sam što sam uspela da završim pre mraka. Prvo kolo mi je problem u proteklih nekoliko godina, nervozno startujem, a sada sam bila opuštena i odigrala sam na dobrom nivou. Imala sam dosta pehova – rupturu pektoralis mišića, pauzirala sam skoro dva meseca i dugo mi je trebalo da dostignem potreban nivo fizičke spreme. Osećala sam se slabo, takmičila se jesam, ali nisam mogla da očekujem od sebe neke rezultate jer sam krenula od nule – taj mišić se koristi i prilikom disanja, tako da nisam smela ništa da radim dok to ne saniram. Morala sam postepeno da treniram i da ulazim u formu, da jačam telo i sada sam stabilnija i snažnija, ali ima još prostora“.

U drugom kolu igraće protiv Marina Eraković (153. igračica sveta). Novozelanđanka je pobedila Irinu Falkoni rezultatom 2:1 (4:6, 6:3 i 10:8).

NAPRED JECO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login