23. Drinska regata od 20-24. jula

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
23. Drinska regata od 20-24. jula

SJAJNE VESTI O DRINSKOJ REGATI 2016

DRINSKA REGATA® je manifestacija koja svake godine privlači sve veći broj posetilaca. Prošle godine je ovu manifestaciju, sa pratećim programima i sadržajima, posetilo oko 100.000 ljudi od čega je značajan broj stranaca, a na popularnom spustu bilo je preko 15.000 ljubitelja regate. Ubedljivo najveći broj stranih turista u Info centru za vreme prošlogodišnje Drinske regate bio je iz Francuske, a zatim slede Slovenci i Nemci.
Uporedo sa Drinskom regatom održava se i sve popularniji muzički festival MOST FEST, koji je prvi put održan 2007. godine kada su nastupile grupe kao što su „Yu Grupa“, „Atomsko Sklonište“ i „Kraljevski apartman“. Program koji je trajao par sati, prvi put okupio je oko 9.000 posetilaca.

Objavljen je program i satnica održavanja ove manifestacije:

PRVI DAN – sreda, 20. jul
21.00 Predtakmičenje mladih i pionirskih trubačkih orkestara sa područja zapadne Srbije i Moravičkog i Raškog okruga, kvalifikacije za učešće na 56. Saboru trubača u Guči, SRC „Braća Milutinović“

DRUGI DAN – četvrtak, 21. jul
16.00 Takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo u Perućcu. 21.00 Koncert Saše Matića u SRC „Braća Milutinović“

TREĆI DAN – petak, 22. jul
17.00 Egzibicioni skokovi sa mosta, izletište Rača.

Muzički festival MOST FEST, prvo veče učestvuju:
predgrupe
Željko Joksimović

ČETVRTI DAN – subota, 23. jul Do 10.30
Evidentiranje plovila i učesnika i spuštanje plovila
11.00
23. Drinska regata®, zabavno rekreativni spust.

Muzički festival MOST FEST, drugo veče učestvuju:
Bajaga i instruktori
S.A.R.S.
Marčelo

O DRINSKOJ REGATI:
Krajem 19. i početkom 20. veka rekom Drinom suvereno su vladali, splavari koji su na svojim splavovima svakodnevno savladivali talase ćudljive reke Drine. Oni su svojom splavarskom veštinom, smelošću i izdržljivošću izazivali divljenje. Stogodišnje splavarenje Drinom prekinuto je izgradnjom hidroelektrane, a čuveni drinski splavari su morali da napuste svoju reku i svoje zanimanje.
U pokušaju da od zaborava otrgne barem deo ovog vremena, kada je na stotine splavara plovilo Drinom, Sportsko-turisticki centar »Bajina Bašta« svake godine organizuje »Drinsku regatu«.
Drinska regata je najstarija manifestacija turističko – rekreativnog karaktera na reci Drini koju u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara organizuju S. T. C. „Bajina Bašta“ i Opština Bajina Bašta.
Drinska regata je centralna turističko – rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposećeniji dogadjaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Ovaj hepening na reci Drini, tokom tri dana, različitim sadržajima privuče desetine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

U periodu od 20. do 24. jula biće organizovan mini sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti.

DOBRODOŠLI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login