Tri sjajne medalje za niške gimnazijalce

NAGRADE  
Tri sjajne medalje za niške gimnazijalce

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Niški gimnazijalci Aleksandar, Veljko i Alekasandar vratili su se sa geografske Balkanijade sa ukupno tri medalje, zlatnom, srebrnom i bronzanom. U konkurenciji 30 učesnika na Drugoj internacionalnoj geografskoj Balkanijadi u Radalj Banji ovi niški učenici pokazali su da najbolji geografičari dolaze iz Niša. Jedna od profesorki koja je ove učenike spremala Ana Veljković kaže da je ovo izvanredan uspeh jer smo bili mnogo bolji od Rumuna koji su u ovoj oblasti velesila. Ona se nada da će Grad Niš odnosno Uprava za obrazovanje, odsek za talente pokriti kotizacije za ovo takmičenje koje još nisu plaćene.
Iako još uvek bez plaćenih kotizacija koja po učeniku iznosi 20 000 dinara, trojica Nišlija doneli su medalje kojima se diči grad na Nišavi.

„Zahtev za plaćanje kotizacije je predat Upravi za obrazovanje i sada čekamo da se ta papirologija završi, jer se nadamo da će grad imati sluha za veliki uspeh koji su postigli naši učenici“ – kaže za Niške Vesti Ana Veljković profesorka geografije u Gimnaziji „Bora Stanković“.

Ovi niški đaci kažu da je najteže bilo uobličiti sve na engleskom jeziku, mada ni rad na terenu nije bio jednostavan.

Aleksandar Tasić, učenik trećeg razreda niške Gimnazije „Bora Stanković“ apsolutni je pobednik geografske Balkanijade koja je održana u Radalj Banji blizu Malog Zvornika. Tasiću je nagrada na ovom takmičenju donela i direktan plasman na svetsku Olimpijadu iz geografije koja će se, održati u Beogradu sledeće godine u avgustu.

Aleksandar Karadžov, učenik prvog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ je u konkurenciji juniora osvojio srebrnu medalju a Veljko Jelenković, učenik trećeg razreda se sa takmičenja vratio sa bronzanom medaljom.

Mlade niške gimnazijalce su za takmičenje pripremale njihove profesorke geografije Ana Veljković i Milena Andrić.

„Priprema ovih đaka nije bila jednostavna. Morali smo da radimo na terenu a da za to nismo imali uslova kao što se to radi u drugim evropskim zemljama. Oni su odlični đaci i divna deca pa su sve postigli“ – kaže Veljković za Niške Vesti.

Ova profesorka geografije kaže da je uspeh njenih đaka bio stopostotan.

„Ja sam njihovim uspehom prezadovoljna jer je Aleksandar Tasić učenik sa najvećim brojem pojena i najboljim uspehom generalno na upravo održanoj Balkanijadi“, kaže Veljković.

Ona dodaje da je niška Gimnazija „Bora Stanković“ imala najbolji uspeh generalno jer je imala i najbrojniju ekipu.

Niški gimnazijalci su medalje osvojili u konkurenciji trideset takmičara iz četiri zemlje, a pored naših učenika tu je bilo i takmičara iz Rumunije, Slovenije i Bosna i Hercegovine.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login