Vreme darivanja: kakvi cvetni aranžmani se poklanjaju određenim povodima

CVEĆE, EDUKACIJE, ZANIMLJIVOSTI  
Vreme darivanja: kakvi cvetni aranžmani se poklanjaju određenim povodima

SJAJNE VESTI O DARIVANJU CVETNIH ARANŽMANA

Kada planirate da poklanjate bilo kojim povodom, sigurno znate da je najidealniji poklon uvek cveće, odnosno cvetni aranžmani u različitim vidovima. Ipak, i ovde se, kao i u ostalim sferama, posebno izdvajaju različiti stilovi aranžiranja cveća, u zavisnosti od povoda.
Kakvi cvetni aranžmani su najpopularniji za poklanjanje poslovnim saradnicama, a kakvi kada se ide kod nekog na slavu, u tekstu koji sledi.

Poslovne prilike

Rođendan, godišnjica, uspešno zaključen ugovor?
Cvetni aranžmani koji se poklanjaju poslovnim partnerkama, koleginicama ili saradnicama, ne moraju nužno biti strogi i svedeni. Mogu doći i u najrazličitijim, neobičnim formama.
Kao posebno pogodni, izdvajaju se cvetni aranžmani od belih ruža u velikim pletenim korpama, za kojima slede one nešto originalnije forme. Tako su cvetni aranžmani od bordo lala savršen dar za ovakve povode, dodatno ukrašeni zelenilom i različitim bobicama, postavljeni u providne saksije od stakla ili plastike, ispunjene do vrha perlama u istoj boji.
Kao posebno interesantni, izdvajaju se i cvetni aranžmani u ukrasnim kutijama četvrtastog oblika, ispunjeni različitim vrstama cveća u pastelnim bojama – veoma ukusno i svedeno, a opet nikako strogo i jednolično.

Cvetni aranžmani za romantične trenutke

Romantične momente uvek obeležava cveće, te su cvetni aranžmani za ljubavne povode poput godišnjica, Dana zaljubljenih i udvaranja mahom formirani tako da predstavljaju oblik srca u raznim vidovima.
To najpre mogu biti cvetni aranžmani u vidu koncentričnih venaca, koji se postavljaju na samo dno plitke pletene korpe. Nešto veće verzije predstavljaju buketi ili vaze ispunjene ružama sa dugim stabljikama, dekorisanih zelenilom, i postavljanih tako da sami cvetovi formiraju oblik srca.
Ovakvi cvetni aranžmani uglavnom su praćeni bombonjerama i drugim vrstama slatkiša, koji veoma originalno mogu ispunjavati providne vaze do samog vrha, ili pak korpama – popu onih za piknik – može biti dodata flaša šampanjca sa dve čaše.

Cvetni aranžmani za slave

Ako idete u goste za slavu, znajte da će cvetni aranžmani sasvim sigurno obradovati svaku domaćicu. To najpre mogu biti buketi u klasičnom vidu, ali i nešto veći cvetni aranžmani za kuću.
Takvi aranžmani uglavnom dolaze u saksijama u koje je posađeno različito cveće, ali dodatno dekorisani u zavisnosti od godišnjeg doba. Tako ovakvi cvetni aranžmani mogu ostati kao enterijerski element svakog doma, dok će im ukrasi menjati u zavisnosti od doba godine.
Primera radi, cvetni aranžmani u saksijama zimi mogu poneti grančice zimzeleni i crvene bobice, u jesen suvo lišće raznih boja i kestenje, na proleće biti dodatno ukrašeni sveže ubranim poljskim cvećem…

Idealni pokloni za rođendane, Osmi mart…

Naravno, ne smemo zaboraviti ni da se cvetni aranžmani najčešće poklanjaju i ovakvim prilikama, kada možemo dozvoliti i kreativnosti da „uplete“ u njih svoje prste.
Tako za rođendan ili Osmi mart ne moraju biti poklanjani klasični buketi od ruža, već cvetni aranžmani mogu biti komponovani uz dodatni poklon, inspirativno uvijen. Recimo, knjigu ili parfem možete uviti u običan smeđi papir i dodati mu kanap, dok će cveće takođe biti obmotano ovakvim ukrasom ili postavljeno u neku vintidž vazu.
Retro cvetni aranžmani veoma su popularni, ali i cveće pakovano u formu poklona. Tako ruže, kao najčešće poklanjano cveće, sada mogu biti formirane u kocku i obmotane mašnom. Pravi, divni cvetni poklon-paket!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Vreme darivanja: kakvi cvetni aranžmani se poklanjaju određenim povodima"

  1. Pingback: Cvetni aranžmani – najbolji praznični ukras beogradskog doma | Beograd na drugačiji način.

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login