Košarkaši Srbije u grupi sa SAD, Venecuelom, Kinom, Australijom i Francuskom

KOŠARKA  
Košarkaši Srbije u grupi sa SAD, Venecuelom, Kinom, Australijom i Francuskom

SJAJNE VESTI IZ MANILE

Grupe za predstojeće takmičenje u košarci na Olimpijskim igrama u RIU su određene. Reprezentacija Srbije je u grupi A i to sa Francuskom, SAD, Venecuelom, Kinom i Australijom. U grupi B igraće Litvanija, Brazil, Argentina, Hrvatska, Španija i Nigerija.
Sistem takmičenja na Olimpijskim igrama je takav da će mesto u četvrtfinalu obezbediti po četiri najbolje selekcije iz svake grupe.
Za našu selekciju ovo su SJAJNE VESTI jer je sastav grupe takav da imamo velike šanse da prođemo dalje gde se u četvrtfinalu ne možemo sastati sa šampionima sveta ekipom Sjedinjenih Američkih Država.
Posle pobede nad Portorikom u finalu kvalifikacionog turnira, Srbija je obezbedila vizu za RIO i ovaj žreb je došao na ruku našoj selekciji. Na momcima ostaje da pruže maksimum i pokažu zbog čega smo došli u Brazil.

Raspored utakmica:

7. avgust (03:30h): Srbija - Venecuela
8. avgust (19:15h): Srbija - Australija
10. avgust (23:59h): Srbija - Francuska
12. avgusta (00:00h): Srbija - SAD
15. avgust (03:30h): Srbija - Kina

Nakon žreba naš kapiren Miloš Teodosić je izjavio:

„Teška grupa, znamo koliko su jaki Amerikanci i Francuzi. Mi moramo da se fokusiramo na svoju igru i pokušamo da stignemo najdalje što možemo. Jedino što možemo da obećamo je da ćemo dati sve od sebe na napravimo veliki uspeh na Olimpijskim igrama.“

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru će trajati od 6-21. avgusta 2016. godine.

NAPRED ORLOVI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login