Renovirate stan? Znate li kakve pločice su IN?

PORODICA, SAVETI  
Renovirate stan? Znate li kakve pločice su IN?

SJAJNE VESTI SAVETUJU

Ako se ove sezone upuštate u renoviranje kuće ili stana, pločice se neizbežno moraju naći na listi elemenata potrebnih za adaptaciju. Zato je važno da se informišete kakve su to pločice trenutno IN, koje su to njihove nove dimenzije koje su osvojile dekoratere enterijera i kakve se to boje uklapaju u različite kontraste, kako biste bili sigurni da celokupan stil Vašeg ambijenta ide u smeru modernosti.

Pločice u kontrastnim bojama

Na samom startu, tu su pločice u kontrastnim kombinacijama i one sa kontrastnim šarama.
Najpre o tome kako su kuhinjske pločice u raznim bojama osvojile ove prostorije – možda će vas iznenaditi, ali sve aktuelniji sastav jeste uklapanje ljubičaste i bež, koju čine pločice u boji lavande i bež zidovi. Za one koji teže manje originalnim kombinacijama, tu su i bordo-bež varijante, crno-bele teksture i cveno-bež kombinacije.
Ovakvoj kuhinji uglavnom dolikuju pločice u jednoj boji na zidovima, dok se pločice na podu biraju u šarenim varijantama ovih boja, i to uglavnom sa etno ili bogato rađenim motivima.
Sa druge strane, moderna kupatila karakterišu mat pločice u sivoj ili mermerno beloj varijanti, kao i crne sjajne pločice koje i dalje drže mesto u samom vrhu izbora za ovu prostoriju. Podrazumeva se, naravno, da su podne pločice za kupatilo uvek u tamnijoj varijanti, radi lakšeg održavanja, dok se svetlije nijanse biraju za zidove, te će se tako beli mermer naći u svojoj tamno-bež varijanti na podu kupatila, a beli na zidovima, u slučaju njegovog izbora.

Popularne dimenzije pločica

Standardne kvadratne pločice zamenile su one u pravougaonom obliku sitnijih dimenzija koje podsećaju na cigle, i koje se veoma dobro uklapaju u kupatila u kojima je bela boja održala primat. Sa druge strane, pločice u formi većih pravougaonika zastupljene su, kako na podu tako i na zidovima, podjednako i u kuhinjama i u kupatilima.
Istovremeno, pločice u vidu dugih pravougaonika između kojih se ne vide konkretni prelazi sve su popularnije rešenje za podne pločice u kuhinjama i kupatilima, ali i za zidne pločice u kupatilima, posebno one koje odlikuju drugačije, neobične teksture.

Drugačije teksture pločica za kupatilo i kombinacije

Pločice koje čine kuptailo poput spa-oaze potpuno su drugačije od svega na šta se navikli, te je veoma važno birati ih ukoliko želite da ovu prostoriju pretvorite u prostor za opuštanje.
U tom slučaju ćete težiti utiscima okoji evociraju prirodu, te ćete neminovno birati pločice sa teksturom svetlijeg ili tamnijeg drveta, bilo za zidove u tuš-kabini ili iznad kade bilo kao verzije za pod. Istovremeno, na podu ili zidovima se mogu naći i pločice koje karakteriše bledo-zelena ili pak boja trave, takođe namenjena evociranju prirode, koja se odlično kombinuje sa pločicama sa teksturom drveta.
Ovde celokupni utisak mogu postići i bež pločice ukombinovane sa onim sa teksturom drveta, a celokupni ugođaj zaokružiće i dodavanje biljaka koje će upijati vlagu u kupatilu.

Okrenite se bordurama u vidu mozaika

Na samom kraju, bordure u vidu mozaika postići će dinamiku u svakoj prostoriji, te je važno naglasiti da će pločice u bilo kojoj boji dobiti pravog saveznika u ovakvim varijantama.
I za kuhinje i kupatila biće odlične pločice u vidu mozaika kao bordure na prelazu ka zidu, pogotovo ako se rade u kontrastnim verzijama koje sačinjavaju korišćene boje. Takođe, bordure možete izvesti i uz pločice u kontrastnoj nijansi istoj onoj na podu, koja će vizuelno razbiti jednobojni blok zidnih pločica.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Renovirate stan? Znate li kakve pločice su IN?"

  1. Pingback: Postavljanje mozaik pločica - vodič za amatere

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login