Veganski rođendanski ketering – raznovrstan i ukusan

SAVETI, ZANIMLJIVOSTI, ZDRAV ŽIVOT  
Veganski rođendanski ketering – raznovrstan i ukusan

SJAJNE VESTI O RAZNOVRSNOM VEGANSKOM KETERINGU

Ukoliko vodite računa o ishrani ili ako ste vegan ili vegeterijanac, priprema zabave zahteva drugačiji pristup. Ujedno predstavlja i veći izazov, jer mnogi ljudi negoduju ovakav način ishrane, misleći da će ostati gladni ili da hrana nije toliko ukusna kao tradicionalna. S toga, priprema zabave može biti pravi ispit iz kuvanja, odnosno nekuvanja hrane. Mada, kako ovaj način ishrane postaje sve popularniji, tako je i sve više ketering usluga dostupnija, pa ako niste u mogućnosti, možete prepustiti stručnjacima celokupan meni. Ono što se sigurno mora naći na meni listi jeste:

Zeleni kašasti sok

Osnova svakog obroka jesu zeleni kašasti sokovi. U osnovi je uvek neki zeleniš, koji može biti spanać, blitva, kelj ili nešto drugo, zatim dve voćke po izboru. Preporuka je uvek što jednostavnije, pa tako ne treba ubacivati nekoliko različitih voćki, dovoljne su samo dve vrste. Tu su i đumbir i nana, za što osvežavajući ukus. Od skoro, u mnogim kafićima se mogu naći u ponudi ovi sokovi, a i ketering usluge ih imaju u svom meniju. Ono što je još važno, jeste uvek prvo piti sok, pa onda nastaviti sa laganim zalogajima. Jer se voće uvek jede na prazan želudac.

Grickalice

Kako zabava da prođe bez štapića, grisina i drugih grickalica? Na ovaj drugi način, to može biti teže, ali svakako da zdraviji izbor uvek predstavlja bolju opciju. Od batat krompira možete napraviti čips, od heljde i drugih semenki grisine, a od orašastih plodova sireve i umake. I nataj način slane zezalice su spremne da se nađu na stolu. Prosto je nestvarno koliko vam mogućnosti nude žitarice kao i sveže povrće.

Smutiji

Svi volimo popiti dobar šejk. Ono što većina poželi, jeste plazma šejk. Ali zašto ne bismo napravili još zdraviju varijantu. Na raspolaganju su nam mnogi plodovi voća, samo ih uzmite, stavite u blender i igrajte se. Možete dobiti najukusniji i najosvežavajući sok ikada. Već duži vremenski period, ovakve sokove možete popiti skoro svuda na ulici, a ulaze i u ketering.

Kolačići

Slatkiši su pravo otkriće, kada je zdraviji izbor ishrane u pitanju. Kejk popse nikad nije bilo lakše spremiti, a oni su uvek prvi na listi kolačića. Uz biljno mleko, banana i neko integralno brašno, pečenje vam neće pasti teško, a ukus će biti odličan. Ako ne biste da pečete, onda miksujte sušeno voće sa bademom, lešnikom ili orahom, dodajte malo rogača i napravite najukusnije kuglice.Uz sirovu čokoladu od kakaoa, kokos ulja i meda, svaki gost će biti oduševljen.

Torta

Možete li zamisliti tortu bez pečenja, brašna, jaja i ostalih mlečnih proizvoda? Da, moguće je, verujte mi. Uz pomoć dobrog blendera, napravićete najukusniju i najzdraviju tortu. Ako nemate blender, uz ketering i ovaj tip torti je sada dostupno na našem tržištu. Inače, osnova ovakvih torti su orašasti plodovi i urme, dok fil može biti od raznih voćnih kombinacija, ili indijskog oraha. A kako bi rođendan bio rođendan, kada ne bi bilo torte?

Ovo su samo neke od obaveznih meni lista, kada je ovaj drugi oblik ishrane u pitanju. Ako niste sigurni da će se vašim gostima dopasti, pronađite dobar ketering i odaberite ono što oni vole.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login