Auto škola – najčešća greška koja se pravi pri izboru

AUTOMOBILI  
Auto škola – najčešća greška koja se pravi pri izboru

SJAJNE VESTI O NAJČEŠĆIM GREŠKAMA PRILIKOM ODABIRA AUTO ŠKOLE

Vožnja je jedinstveno i posebno, a opet tako uobičajeno iskustvo koje se ponavlja svakog dana. U tom smislu, polaganje vožnje je nešto što svi smatraju sasvim normalnim postupkom koji se preduzima uglavnom čim se steknu odgovarajući uslovi. Pod njima se najčešće misli na broj godina koje je potrebno imati, ali i finansijski aspekt, jer je poznato da časovi vožnje, polaganje svih delova obuke i tako dalje predstavljaju ozbiljnu stavku za kućni budžet.
I kad se konačno stvori prilika i poklope sve potrebne okolnosti, sledeći logičan korak je da saznate koja auto škola će biti najbolje rešenje za vas. Ovaj korak je možda i najkomplikovaniji, jer imate osećaj da, gde god se osvrnete, ima neka auto škola. Svaka od njih nudi vam nešto osobeno, reklamira se na sebi svojstven način, ali u suštini prilikom samog biranja imate osećaj da, kako god odlučili, ne možete biti potpuno sigurni da ste učinili najispravniju stvar. To je sasvim opravdano, jer se treba odlučiti između mnogobrojnih auto škola za onu najbolju, a na tom putu ljudi greše iz više razloga. Ipak, jedan je ubedljivo najčešći, a vi dobro razmislite da i sami ne učinite isto. Uostalom, zašto biste ponavljali tuđe greške, bolje nešto naučite iz njih.

Da li je bitno da vam auto škola bude blizu?

Živimo prilično brzim tempom, tako da nam se neretko desi da imamo unapred isplaniran ne samo dan, nego celu nedelju, pa i mesec. I onda u tako pretrpan raspored treba da nađemo način kako da uključimo i časove vožnje i druge stvari koje auto škola podrazumeva. Pošto nam je vreme najbitnija stavka u skoro svakom segmentu života, nije neobično što i pri biranju između auto škola skoro po pravilu biramo onu koja je najbliža. Kako i ne bismo, kad tako uspevamo da bez puno poteškoća napravimo balans između uobičajenih i novostečenih obaveza.

Ipak, iako smo svesni svih ovih činjenica, kad je auto škola u pitanju, blizina predstavlja previše površnu vrstu kiterijuma. Na ovaj način, mi u stvari odabiramo nešto vrlo važno ne uputivši se prethodno dovoljno u sam sadržaj koji nam se nudi. Naravno, normalno je da želimo sve da postignemo, ali ne po bilo koju cenu, a ukoliko nam je činjenica da nam je auto škola u neposrednom komšiluku najvažnija, rizikujemo da izgubimo na drugim poljima, prvenstveno na samom kvalitetu obuke. Stoga, pre nego što išta odlučite, prvo se zapitajte par stvari.

– Koliko ste dobro upoznati s uslovima u kojima ta auto škola posluje?
– Kakvi su im instruktori?
– Da li je neko iz vašeg okruženja prošao obuku na istom mestu i, ako jeste, kakva su njegova iskustva, da li je zadovoljan pruženim uslugama?
– Najzad, da li vam je možda neko već predložio neku drugu opciju?

Možda to i nije najbliže rešenje, ali za vas kao budućeg učesnika u saobraćaju bi trebalo da bude najbitnije znanje koje ćete steći, a tu već blizina predstavlja ništavan kriterijum na koji zaista nema potrebe da obraćate pažnju, bar ne u tolikoj meri.

Uostalom, uz malo dobre volje, na kraju ćete uspeti da uskladite obaveze. I onda vam još ostaje samo da ovladate vožnjom, ali tu nema brige, izabrali ste najbolje, zar ne?

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login