Kako odabrati moderne zavese za svaku prostoriju?

PORODICA, SAVETI  
Kako odabrati moderne zavese za svaku prostoriju?

SJAJNE VESTI O MODERNIM ZAVESAMA

Često se, na samom kraju dekoracije određenog prostora, setimo da tu treba uklopiti i zavese. Zaboravljamo da upravo one mogu u jednom trenutku u potpunosti promeniti svaki enterijer.

Stoga Vam najpre predlažemo za koji tip da se odlučite, a prema veličini prostorije.

Za sve male i uske prostore savet su rolo zavese ili venecijaneri, koji neće vizuelno zauzeti mnogo mesta. Sve velike prostorije mogu imati zavese od tkanine do poda, dok se rimske zavese i one od tekstila koje dosežu do prozorske daske preporučuju za sobe srednjih dimenzija.

Zavese za kuhinju i trpezarije

Kako se u kuhinji često nalaze manji prozori, savet je da se tu biraju rolo ili manje zavese od određene tkanine. One treba da budu u nekoj jarkoj boji, koja će dodatno akcentovati enterijer. Primera radi, ako je Vaša kuhinja bež, dobro će Vam doći zavese u crvenoj ili bordo boji, kao i one karirane. Crvena se i inače preporučuje za ovu prostoriju, jer podstiče komunikaciju i kreativnost. Takođe podstiču i apetit, te je idealna za akcentovanje svake kuhinje.

Bez obzira na njenu veličinu, trpezarija može izgledati veoma elegantno ako joj se dodaju raskošne zavese od tekstila. Njihovu veličinu prosto prilagodite dimenzijama prostorije. Možete birati bež, sivu u svim nijansama ili čak bledu roze boju. Sa njima ćete kombinovati elegantno dizajnirane kanape kao držače. U slučaju da je Vaša trpezarija spojena sa dnevnim boravkom, zavese mogu i mnogo učiniti za vizuelno izdvajanje trpezarijskog stola od ostatka prostorije.

Zavese za dnevnu sobu

Dnevni boravak je slika kuće i uvek se posebno dekoriše, te je za zavese u ovoj prostoriji najpre važno da odredite u kom pravcu se kreće čitav stil enterijera.

Ako je to moderni ili minimalistički pravac, onda se možete ograničiti na velike, teške bele zavese sa obe strane prozora. Njihovu funkcionalnost će nadokanditi tamnije rolo zavese na prozorima za zamračivanje prostorije. Ovo važi i za bež boju, kao i svetliju mat sivu, dok se za posebne akcente savetuje plava u kombinaciji sa belom. Ovu kombinaciju odaberite ako Vam je potrebno da ovaj prostor osvežite.

Za utopljavanje nešto hladnijih dnevnih soba ili pak njihovo kretanje ka pomalo retro i/ili nekom neobičnom stilu, birajte rimske zavese koje dolaze i sa različitim šarama. Sa njima možete kombinovati crvenu i bež kao veoma zahvalne boje za uklapanje sa svim bojama nameštaja i zidova.

Mirni snovi u spavaćoj sobi

Iza vrata spavaće sobe može Vas sačekati Vaš lični mali raj. Zbog toga se potrudite da zavese u ovom delu doma budu podjednako funkcionalne i estetski zavodljive. Pre svega, morate se odlučiti i za one koje će efikasno zamračiti prostoriju, te se ovde posebno savetuje kombinacija rolo i zavesa od tekstila.

Neke od varijanti jesu kombinovanje bele ili bež u kapućino nijansi sa bledo-ružičastom bojom, koja će dodati romantiku čitavoj prostoriji. I tamna plava, u svom kraljevskom tonu, može biti dobar izbor jer smiruje. Međutimm preporučuje se da izbegavate nebo ili bebi plavu, kao odavno prevaziđene izbore. Podjednako dobro rešenje za spavaće sobe biće i tamno-sive rolo zavese sa belim tankim zavesama sa strane prozora. Sa ovim odabirom bi trebalo uklopiti i posteljinu u ovim nijansama.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login