Vojvodina se plasirala u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

FUDBAL  
Vojvodina se plasirala u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

SJAJNE VESTI DONOSE FUDBALERI VOJVODINE

Fudbaleri Vojvodine savladali su Konas u Velsu sa 2:1 u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. U prvoj utakmici bilo je 1:0 i sa ukupnim rezultatom 3:1 su proslavili prolazak u treće kolo kvalifikacija ovog takmičenja.
U prvoj utakmici u Novom Sadu fudbaleri su jedva postigli samo jedan gol posle dosta mučenja. Nakon čak 29 šuteva iz prvog meča i samo jedan realizovan, u ovoj utakmici bila je potpuno druga priča – i to na gostovanju. Podsetimo, Vojvodina je u prvom kolu eliminisala Bokelj sa ukupnim rezultatom 6:1 (prva utakmica 1:1, a druga u Novom Sadu 5:0).

Igrao se 8. minut, kada je kapiten Voše Dejan Meleg iz slobodnjaka postigao gol i Vojvodina je povela sa 1:0. U drugom poluvremenu Paločević je iznudio penal i Vojvodina je povela sa 2:0 (49. minut). Do kraja meča Konas je uspeo da postigne počasni gol preko Vajlda i sa rezultatom 2:1 je okončana ova utakmica.

Pogledajte prilog Radio Televizije Vojvodine:

Statistika:

Stadion: Kelsterton roud
Sudija: Peter Kralovič (Slovačka)

Konas:
- Danbi
- Bajns
- Horan
- Kerni
- Smit
- Moris
- Oven
- M. Oven
- Dizni
- Šort
- Vajld
- Rejd
- Vulfi

Vojvodina:
- Kordić
- Jovančić
- Mićić
- Puškarić
- Miletić
- Antić
- Maksimović
- Kovačević
- Malbašić
- Meleg
- Zličić
- Paločević
- Trujić
- Stamenić

LIGA EVROPE, TREĆE KOLO KVALIFIKACIJA

Naredni protivnik ekipe Vojvodine biće Dinamo iz Minska u trećem kolu kvalifikacija. Dinamo je do prolaska u 3. kolo došao pobedom nad Sent Patriksom od 1:0 (u prvom meču u Belorusiji bilo je 1:1).

Trener Vojvodine Nenad Lalatović:

„Pre svega, najvažnije je da smo prošli u 3. kolo i to apsolutno zasluženo. To mnogo znači za našu Vojvodinu, kao i generalno za srpski fudbal. Dinamo je prošao Sent Patriks, ali mislim da uz pravu podršku i još punije tribine nego na prošlom meču možemo da se nosimo sa njima.
Mislim da smo dobro otvorili utakmicu i da smo poveli na vreme. Oni ni tada nisu promenili svoj stil igre, iako su nakon toga morali da postignu čak tri gola da bi prošli. Jako je teško igrati protiv tima koji stoji u tako defanzivnom bloku, pogotovo na tako malom i lošem terenu. Međutim, ponovo smo imali veliki posed lopte i stvorili četiri stopostotne šanse, pa bez obzira na to što smo primili gol, ipak mogu biti zadovoljan.“

Meč između Vojvodine i Beloruskog tima biće odigran na stadionu „Karađorđe“ sledeće nedelje.

BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login