BRAVO! Nemanja Tadić osvojio zlato u Zagrebu

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
BRAVO! Nemanja Tadić osvojio zlato u ZagrebuSJAJNE VESTI DONOSI NEMANJA TADIĆ

Na Evropskim univerzitetskim igrama u Zagrebu, EUG 2016, niški paraplivač Nemanja Tadić osvojio je zlato u trci na sto metara slobodnim stilom. On je trku završio vremenom 01:05:22, što je i njegov lični rekord. Danas Nemanju čekaju još četiri trke.

Na Evopskim Univerzitetskim igrama koje se ove godine održavaju u Zagrebu i Rijeci (EUG 2016) učestvuje 5000 studenata iz 45 evropskih zemalja, a oni se takmiče u dvadest jednoj sportskoj disciplini. Nišlija, Nemanja Tadić, dobio je zlatnu medalju u disciplini para swimming 100 metara slobodnim stilom.

Zahvaljući na čestitkama za osvojeno zlato, Tadić je Niškim Vestima najavio današnje trke:’

„Nije bilo teško doći do zlatne medalje. Videćemo šta će biti danas. Zgusnut je raspored, moraću da taktiziram, jer su ostale još četiri trke: 100 metara leđno, 400 metara slobodnim stilom, 50 metara delfin i 50 metara slobodno“ – rekao je mladi sportista koji je student Metropolitan univerziteta u Nišu.

Srećno!

Evropske univezitetske igre Zagreb – Rijeka 2016 su prve igre na kojima se takmiče i studenti sa invaliditetom, a ovo je i prvo međunarodno takmičenje u kome su para sportisti posebna kategorija u pojedinačnim sportovima.

EUG 2016 završava se u utorak, 26. jula.

Ko je Nemanja Tadić

Nemanja Tadić rođen je 1995. godine, student je fakulteta Metropolitan u Nišu. Amputaciju noge do iznad kolena doživeo je kao sedmogodišnjak kada su lekari konstatovali rak kostiju. Sa dvadeset godina, u plivačkoj disciplini sto metara leđnim stilom, Nemanja ima jedanaesto vreme u Evropi.

“Plivanje mi je ojačalo psihu, pomoglo da pronađem sebe i da se uključim u društvo. Treniram sa osobama koje nemaju invaliditet. To je meni bio dovoljan dokaz da sve u životu mogu da radim. Jesam drugačiji, ali samo fizički, u svemu ostalom smo isti.“ – rekao je Tadić pred odlazak na takmičenje “Open Malme”( Švedska) u februaru ove godine. Sa tog takmičenja vratio se u Niš sa četiri osvojene medalje.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

BRAVO!
SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login