Novak Đoković u četvrtfinalu Rodžers kupa

TENIS  
Novak Đoković u četvrtfinalu Rodžers kupa

SJAJNE VESTI IZ TORONTA

Posle jučeranje pobede u drugom kolu masters turnira u Torontu, Nole nastavlja u istom ritmu. Ovaj put pobeđen je Radek Štepanek (37 godina) rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 6:4. Ovom pobedom Novak se plasirao u deveto četvrtfinale Rodžers kupa od kada igra na njemu. Inače, Nole je trostruki šampion ovog turnira.

Novak je sigurno započeo ovaj meč. Za samo 41 minut igre uspeo je 2 puta da oduzme servis protivniku i reši set bez puno napora. Tokom 41 minuta Novak je dva puta oduzeo servis Štepaneku (u četvrtom i osmom gemu), dok je spasio dve brejk lopte u sedmom gemu.
Radek je u prvom gemu drugog seta iskoristio treću brejk loptu, poveo sa 1:0, potom i 2:0. Novaku nije dugo trebalo da se vrati, uzvratio je brejkom u četvrtom gemu i izjednačio na 2:2. Poslednji gem susreta doneo je Novaku novi brejk (6:4) i pobedu.

Pogledajte detalje iz meča:

Statistika

– poeni (3-5)
– dvostruke servis greške (1-4)
– direktni poeni (16-18)
– neiznuđene greške (16-39).

Nole je posle meča izjavio:

„Uživao sam na ovom meču, Radek je sjajan zabavljač. Nije lako igrati protiv nekoga koga dobro poznajete i mnogo poštujete. Svi smo mu zahvalni što je ostao toliko dugo u našem sportu.“

Naredni Novakov protivnik je Tomaš Berdih koji je eliminisao kvalifikanta iz SAD, Rajana Harisona, rezultatom 6:4, 6:7, 6:4. Biće ovo njihov 27. susret, a u dosadašnjim mečevima skor je 24-2 za Novaka. Meč je na programu večeras (između petka i subote) oko 00:30h po našem vremenu.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login