Pobeda Staše Gejo na Evropskom kupu u Francuskoj

OSTALI SPORTOVI  
Pobeda Staše Gejo na Evropskom kupu u Francuskoj

SJAJNE VESTI IZ FRANCUSKE

Sjajna Staša Gejo ponovo se podigla na podijum. Ovaj put, srpska takmičarka je pobedila na Evropskom kupu za mlade u bolderingu u Francuskoj. Ostvarila je najbolji rezultat na poslednjem evropskom kupu za mlade u bolderingu ove sezone.
Ovo je ujedno bio poslednji nastup na Kupovima za mlade, jer uskoro prelazi u sledeću kategoriju. Nišlijku sada očekuju još učešće na evropskom i svetskom šampionatu mladih i time se njena juniorska karijera privodi kraju.
Narednih dana ona kreće sa pripremama za naredna takmičenja koja će se održati avgusta, Šampionat u Austriji i Svetski seniorski kup u Minhenu.

Pogledajte rezultatat svih takmičarki: REZULTATI

Kako je Staša Gejo napredovala

Njen munjevit napredak može se dovesti u vezu sa preseljenjem u Sloveniju gde je angažovala trenera Gorazda Hrena. Ona je za Južne vesti početkom ove godine izjavila_

Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, osvojila je 2015. godine Svetski šapionat za mlade u disciplini bolder i Svetski šampionat za mlade u kombinaciji sve tri discipline (bolder, težinsko penjanje i brzinsko penjanje), bila je prva na Evropskom prvenstvu i Evropskom kupu za mlade u bolderingu, a godinu je završila na prvom mestu u generalnom plasmanu u disciplini boldering.

„Sistem se okrenuo naglavačke. Treninzi su postali drugačiji, daleko zahtevniji, a samim tim i efektivniji, što se videlo po mom munjevitom napretku. Više vremena sam posvetila svom telu i umu, penjanju i svemu što je pozadina ovog sporta, uključujući ishrani i opštoj fizičkoj spremi. Puno odricanja i promena koje su izrodile šampionski duh i vrhunsku formu.“

Više o tom intervju na linku: http://www.juznevesti.com/Sport/Stasa-Gejo-Prosla-godina-je-bila-neverovatna.sr.html

BRAVO STAŠO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login