Crvena zvezda neće igrati Ligu šampiona ove sezone

FUDBAL  
Crvena zvezda neće igrati Ligu šampiona ove sezone

O PORAZU CRVENE ZVEZDE

Crvena Zvezda nije uspela da pobedi Ludogorec na svom stadionu, pred oko 50.000 gledalaca. Poražena je posle produžetaka sa ukupnim rezultatom 2:4. Na Stadionu Rajko Mitić igrali su se produžeci, ali jako kratko. Golovima u 91. i 96. minutu „nadoknade“ vremena, posle burnih 2:2 u Razgradu i 2:2 u Beogradu ekipa Bugarskog šampiona je prošla dalje. Opšti utisak je da su se igrači Zvezde trudili, posebno Ibanjez, ali odbrana je imala velike propuste. Videli smo sjajne majstorije Vandersona, Marselinja, Kafua i ostalih latina na privremenom radu u Razgradu.

Ludogorec bolna rana naših prvaka

Ovo nije prvi put da Ludogorec izbacuje naše šampione. Podsetimo od njih je „stradao“ i Partizan 2013. i 2014, pa je sada Crvena Zvezda izgubila u kvalifikacijama za takmičenje koje traži mnogo, mnogo više od onoga što su prikazali crveno-beli večeras. Možda možemo i da se „vadimo“ na to što u Ludogorecu igraju samo dvojica Bugara i mašinerija Brazilaca.

Da li će Crvena Zvezda igrati Evropu?

To je vrlo teško pitanje. Posle ovakvih igara sa ukupno 6 primljenih golova u dva meča vreme je da se temeljno analizira igra. Zvezda u dve odigrane utakmice nije delovala kao tim za LŠ. Izbušeni tim srpskog šampiona biće prebačen u kvalifikacije za Ligu Evrope, gde protivnici mogu da budu znatno jači od ovoga.

STATSTIKA

Stadion: “Rajko Mitić”
Sudija: Luka Banti (Italija)
Strelci: 1:0 – Donald u 17, 1:1 – Kafu u 24, 1:2 – Vanderson u 40, 2:2 – Ibanjez u 62 jedanaesterac, 2:3 – Vanderson u 92, 2:4 – Vanderson u 97. minutu.

Crvena zvezda: Kahriman – Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez – Donald, Le Talek (od 105. Ristić) – Kanga, Mouče (od 58. Ruiz), Srnić (od 53. Vijeira) – Katai

Ludogorec: Stojanov – Minev, Plaštun, Moti, Natanel – Kaseru (od 46. Palomino), Đakov, Marselinjo (od 101. Saša), Abel, Vanderson – Kafu (od 70. Vura)

Ostaje da se vidi kako će Zvezda proći u žrebu za Ligu Evrope. U svakom slučaju Liga Šampiona za ovu godinu je zatvorena priča za naše klubove.

SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login