Srbija pobedila Venecuelu 86:62 na startu OI u RIU 2016

KOŠARKA  
Srbija pobedila Venecuelu 86:62 na startu OI u RIU 2016

SJAJNE VESTI – RIO 2016

Košarkaška reprezentacija Srbije startovala je pobedom na Olimpijskim Igrama u Rio De Žaneiru. U utakmici protiv Venecuele izabranici Aleksandra Saše Đorđevića bili su veoma dobri i pobedili rezultatom 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21). Ovo je prvi nastup na OI posle 12 godina i ponovo smo sjajno otpočeli takmičenje. Kada se uzme u obzir da smo pobedili šampiona Južne Amerike onda se vidi sa koliko želje i motiva su naši momci došli na OI u Riu.

Aleksandar Đorđević je pre utakmice imao puno respekta prema ekipi Venecuele. Zbog svog stila igre smatrao je da ova ekipa „prosto ne leži“ Srbiji, jer igraju „divlju“ košarku. Njegove sumnje potvrdili su igrači Venecuele samo u prvoj četvrtini. Naši igrači su se malo mučili ali su brzo uspostavili igru i diktirali tempo do samog kraja utakmice. Početkom druge četvrtine Srbija je podigla bedeme u odbrani. Uspeli su da zatvore sve prilaze košu, a svaki šut spolja bio je otežan i to najčešće na kraju napada.
Poslednja četvrtina je za naše momke bila opuštajuća, pa se naš selektor malo i iznervirao. Želeo je ozbiljan pristup do kraja utakmice, ali prednost je bila velika tako da naši momci nisu dozvoli preokret.

Najzaslužniji za prvu pobedu bili su Bogdan Bogdanović sa 19 poena i Miroslav Raduljica sa 18 uz 4 skoka i 3 asistencije. Sjajne zadatke u odbrani odradio je Nikola Jokić koji je ostvario 7 važnih skokova i 3 puta asistirao. Milan Mačvan je postigao 9 poena, Miloš Teodosić 5 poena i 2 asistencije ali i 6 izgubljenih lopti.

IZJAVE NAKON MEČA

Fenomenalno je što smo pobedili uopšte, i što smo sa još jednom pobedom obezbedili plasman u drugu rundu, ali treba gledati i poziciju u grupi. Sad nam sledi jako bitna utakmica sa Australijom, sa kojom vodimo borbu za drugo mesto. Sjajno smo odigrali večeras na obe strane terena i pohvalio bih sve momke.
Gledali smo Australiju. Dominantni su fizički i jaki, trče, odlično igraju. Biće jako nezgodni, dosta se kreću, nezgodan su protivnik.“ – izjavio je Bogdanović.

Prva pobeda kao Srbija na Olimpijskim igrama, sjajna utakmica i sjajna uvertira za turnir. Imamo utakmicu već za dva dana protiv Australije, koja je demolirala, uništila Francusku i nije joj ostavila nikakve šanse. Igraju stvarno dobro, mnogo su jaki, čvrsti, imaju kvalitet. Mislim da su Australijanci iznenadili sve na Olimpijskim igrama, pa i nas. Imamo dva dana da se pripremimo za njih i nadamo se dobroj borbi“ – izjavio je Jokić.

„Jako je bitno početi takmičenje pobedom. Imali smo jako dobar pristup danas. Sad što pre da zaboravimo ovu utakmicu i okrenemo se Australiji, koja je pokazala protiv Francuza da je jako dobra ekipa, sa mnogo NBA igrača i sigurno će biti mnogo teže nego danas.
Imali smo malo sreće što smo igrali prvu utakmicu sa Venecuelom, bez potcenjivanja. Bilo je jako bitno da počnemo turnir sa ovakvom igrom, da osetimo loptu, osetimo halu.
Drugačije je sve. Počev od atmosfere u selu. Uživamo svih dana. Jako je teško da se ekipa koncentriše na utakmice u Olimpijskom selu, ali koncentrisani smo i uživamo“ – izjavio je Nedović.

Naredna utakmica se igra u ponedeljak od 19:15h i to protiv ekipe Australije. Prvaci Okeanije napravili su iznenađenje savladavši ekipu Francuske sa ubedljivih 87:66.

BRAVO „ORLOVI“!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login