Kreirajte jelovnik po vašoj meri

HRANA, SAVETI  
Kreirajte jelovnik po vašoj meri

SJAJNE VESTI O JELOVNIKU PO VAŠOJ MERI

„Ne mora svako od nas da bude vrhunski kuvar da bi spremio finu hranu“

Budite majstori u svojoj kuhinji i krenita sebi da spremate hranu. Prvo i najosnovnije je pravilna organizacija čitavog dana. Kada ste zaposleni, da li kod privatnika ili u državnoj ustanovi – morate i tome da se prilagodite. Time problem postaje malo veći. Međutim, ne treba da brinete, jer ako na početku nedelje napravite kompletan plan za svih 7 dana. Neće biti nikakvih posebnih izazova i poteškoća.

Prilagodite kuhinju tako da odgovara prvenstveno Vama. Vreme koje provodite u kuhinji ne sme da Vam oduzima vreme od drugih bitnijih aktivnosti kao što je provođenje vremena sa porodicom.

Planirajte obroke

Uz organizaciju vremena, tu je i organizacija i kupovina potrebnih namirnica. Takođe, značajno je razlikovati namirnice koje su za doručak, ručak, a koje su za večeru. Mora se jesti raznovrsno, jedino na taj način ćete uspeti da unesete u svoj organizam dovoljan broj vitamina, vlakanala i antioksidanata koji će obezbediti redovno funkcionisanje Vašeg organizma.

Napisano je da je efikasno ukoliko na početku nedelje isplanirate sebi obrok, i onda kada odete da kupujete nećete po pola sata stajati u jednom mestu i razmišljati šta bi bilo najidealnije. Za sve je potreban plan i organizacija, a onda se sa svim izazovima možete lakše izboriti. Nakon planiranja sledi priprema.

Ne mora svako od nas da bude vrhunski kuvar da bi spremio finu hranu. U današnjem modernom svetu Vam više nisu potrebni stari kuvarski priručnici gde biste provodili sate čitajući, a na kraju recept ne mora da bude onakav kako je opisan. Postoje mnogi web portali koji sada već snimaju svoje spremanje hrane, a tu su i popularne kuvarske emisije, gde po čitav dan možete da gledate kako se sprema hrana.

Na Vama je sve, nemojte da prestanete nakon prvog neuspeha.

Ketering hrane

Kreiranje sopstevnog jelovnika ne mora nužno da znači da Vi lično morate i trebate da napravite i spremite svoju hranu. Postoje ljudi koji rade u smenama od po 12 sati, a kada se vrate u svoj dom nikako ne žele, a baš ni ne mogu da se muče oko spremanja hrane.

Zbog toga su tu sve popularnije ketering kompanije. Zadatak ketering kompanije je da Vam pripremi, dostavi i postavi hranu. Te kompanije ne spremaju hranu samo za svečanosti i mnoge tipove proslava, nego i za porodične ručkove u Vašem domu. Oni će se uvek truditi da Vam naprave najkvalitetnije jelo, jer je to za njih najopipljivija reklama za budućnost.

Mali savet

Trudite se da se hranite što zdravije možete. To podrazumeva da jedete što više povrća i voća. Ima mnogo kulinarskih specijaliteta koji će Vam se dopasti i ukusom, ali će biti pravi melem za Vaše unutrašnje organe. Pored toga, nemojte uvek da pečete i pržite. To je najnezdraviji vid pripreme hrane.

Više kuvajte, a kao odličan savet svih nutricionista, pa čak i lekera – potrebno je organizam hidrirati, tačnije, obezbediti mu dovoljnu količinu vode. To je od velikog značaja, jer se i naše telo sastoji većinom od tečnosti, a te tečnosti se moraju nadoknaditi u toku dana. Ukoliko ne unosite dovoljno tečnosti, dolazi do glavobolje i slični bolesti i oboljenja.

Mesta kao što su restorani, picerije ili poslastičarnice su sve popularnija kako se ubrzava tempo života, ali uvek trebate da nađete vremena za sebe i da se posvetite kreiranju svog jelovnika, jer će to sigurno pozitivno utucati na vaš organizam.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Kreirajte jelovnik po vašoj meri"

  1. Pingback: Priprema rođendanske zabave | Akter.co.rs

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login