U subotu skup oldtajmera u Niškoj banji

AUTOMOBILI, DOGAĐAJI  
U subotu skup oldtajmera u Niškoj banji

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Ljubitelji starovremskih vozila moći će u subotu 13. avgusta da uživaju u defileu ovih lepotana u Niškoj banji. Kako je Niškim Vestima rekao organizator manifestacije, Nikola Vučković, kolona oldtajmera kreće sa parkinga EI do Niške banje. Zatim će od 18 sati biti na platou u Tvrđavi.
Ljubitelji starovremskih vozila moći će u subotu od 13:30h do 15:30h da uživaju u razgledanju oko 40 oldtajmera koji će krasiti plato kod fontane u Niškoj banji.

“Polazimo sa parkinga ispred EI, vozimo do Niške Banje, a onda iz Banje do parkinga ispred Gradske kuće i od 18 sati idemo u Tvrđavu. Ućestvovaće između 30 i 40 vozila iz Beograda, Vranja, Bora, Knjaževca, Paraćina”, rekao je Nikola Vučković, organizator skupa.

Ko je Nikola Vučković

Nikola Vučković je počeo da se interesuje za stare automobile još kad je bio tinejdžer. Danas u svom dvorištu u Durlanu ima 17 automobila, neki su restaurirani, neki tek čekaju da ih otrgne zubu vremena. Omiljeni mu je dedin DKW-F102, a ima i Ševrolet iz 1946. godine kojim se vozio američki ambasador. Vlasnik je i prvog Juga koji je stigao u Niš. Većina njegovih oldtajmera ima prvu registraciju “NI”.
Nikola Vučković radi kao profesor likovne umetnosti u Knjaževcu u tehničkoj školi i gimnaziji i mada svakodnevno putuje na posao. Uvek ima vremena i za svoju veliku ljubav. Živi u kući u Durlanu, a dvorište je, kaže, malo da primi sve automobile koje bi on želeo da spasi od propadanja. Vozi nov auto, ali bitniji su stari, jer “svaki od njih ima svoju životnu priču, baš kao i ljudi”.

Kako je najavio, publika na Nišvillu će u četiri festivalske večeri od 11. do 14. avgusta od 18 sati pa do kraja programa moći da vidi ove lepotane i u Tvrđavi.

Ovogodišnje okupljanje oldtajmera u Nišu organizuje “Oldtajmers grup” u saradnji sa Nišvillom koji je učesnicima obezbedio smeštaj, a pomogla je i GO Niška Banja.

U saradnji sa NIŠKE VESTI ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login