Košarkašice Srbije pobedile Kinu i sada su na korak od četvrtfinala

KOŠARKA  
Košarkašice Srbije pobedile Kinu i sada su na korak od četvrtfinala

SJAJNE VESTI – RIO 2016

Prvi put od kada se igra ženska košarka pod imenom Srbija naše devojke su pobedile. Posle 3 poraza ovj trijumf je došao u pravi čas. Srbija je pobedila Kinu sa 80:72, a po četvrtinama 24:14, 16:20, 26:9 i 14:29. Izabranice u Marine Maljković su u 4. kolu Olimpijskih igara pokazale da su sjajne igračice i da s ena njih može računati u borbi za medalju.

Prvo poluvreme ove utakmice bilo je takozvano ispitivanje snaga. Prvu četvrtinu Srbija je rešila u svoju korist sa prednošću od 10 poena, a u drugoj deonici utakmice Kineskinje su pokazale da je njihova košarka u usponu. Ipak presudna je bila igra u trećoj deonici kada je ostvarena najveća razlika i pokazan nesporan kvalitet ekipe Srbije. Sjajna Ana Dabović predvodila je ekipu Srbije i prosto rečeno „demolirala“ koš reprezentacije Kine. Sa ukupno 23 poena predvodila je svoje saigračice, a samo 3 poena manje ubacila je Sonja Petrović. U utakmici su se istakle još i Danijel Pejdž sa 12 i Jelena Milovanović sa 10 poena. Na drugoj strani najbolja je bila Sun Mengran sa 16 poena.

STATISTIKA

Srbija: Ana Dabović 23, Petrović 20, Pejdž 12, Milovanović 10, Čađo 7, Radočaj 4, Milica Dabović 2, Krnjić 2, Jovanović, Butulija, Crvendakić, Stanković

Kina: Sun M. 16, Čen 8, Sun 8, Lu 8, Huang 8, Huang 6, Šao 5, Gao 5, Žao 4, Vu 2, Li, Čen

Grupa B

Srbija – Kina 80:72
Kanada – SAD 51:81
Španija – Senegal 97:43

IZJAVA MARINE MALJKOVIĆ

„Bravo za Srbiju, bravo za devojke, za jednu malu zemlju koja je izborila direktan plasman na Olimpijske igre. Raduje me što će ostati upisana ta pobeda i nadam se da nećemo ostati na njoj, nego nastaviti i protiv Senegala.

Ne smatram da smo imali loše tri utakmice, naprotiv. Mislim da smo igrali dobro. Protiv Kanade nam se desio neobjašnjiv pad, jer stvarno ne mislim da će Ana Dabović i Sonja Petrović još mnogo puta u karijeri biti u situaciji da izgube pet-šest lopti za pet minuta. To se nekada dešava.

Razlika je što smo se danas dodatno fokusirali i imali najveću želju do sada. Uspeli smo da iskontrolišemo skok igru i atletsku igru. Nismo imali nikakav problem protiv Kineskinja. Videli ste njihove igračice 13 i 14 kolike su, u zubima da nas nose, a mi smo kontrolisali skok. Dakle, sve se može, ali moramo svi da se uključimo da bismo dobili Senegal.

Znam kapitena i plejmejkera, znam kakav su karakter, jer će htete da nas pobede. Ali, veliko bravo za devojke jer su poslušale sve do kraja. Ovo je istorijska pobeda i samo želimo da nastavimo tako da igramo. Svakako da prva pobeda prija, moći će malo mirnije da odu na mušku utakmicu da isprate naše muškarce i vaterpoliste.“

Naredni protivnik Srbije je ekipa Senegala. Samo pobeda vodi do četvrtfinala. Utakmica je na programu sutra, nedelja 14. avgust, od 20:30h.

BRAVO DEVOJKE! SREĆNO U NASTAVKU!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login