Ivana Španović osvojila bronzanu medalju na OI u Riu

ATLETIKA, NAGRADE  
Ivana Španović osvojila bronzanu medalju na OI u Riu

SJAJNE VESTI – RIO 2016 – IVANA ŠPANOVIĆ OSVOJILA BRONZU

Još jedna medalja za Srbiju! Ovaj put na postolju se našla naša najbolja skakačica u dalj. Ivana Španović je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju skokom od 7,08m. Ovim rezultatom postavila je i novi nacionalni rekord.

Ivana je uz skok od 6,95 bila prva posle prve serije, a pratila je Nemica Malajka Miambo uz svoj rekord sezone sa 6,83. Nakon toga, usledio je odgovor Tijane Bartolete sa 6,94, koja je imala zatim i 6,95 za preuzimanje prvog mesta.
Neverovatno je malerozan bio treći skok Ivane, prestupila je za centimetar, u petoj seriji je došla do nacionalnog rekorda pri 7,08 što je bio skok za odličje. Za kraj je imala 7,05, bilo je teško nadmašiti insipisanu Amerikanku Tijanu Bartoletu sa 7,17, odnosno njenu sunarodnicu Britni Ris (7,15).

„Daleko od mojih realnih mogućnosti, pokušala sam da se izborim do kraja, ali eto, nisam uspela… Bronza nije nešto za šta sam se spremala sve ove godine, jednostavno, mogla sam mnogo bolje. Nisam imala sreće, ne mogu da verujem da mi je baš danas zafalilo… Mislila sam da ću biti dovoljno spremna, da skokom nadomestim i sreću, za bolji plasmana, dan nije moj.
„Izaći ću jača iz ovog. Šta da radim, to je sport, treba da budem ponosna, imam najbolji tim na svetu, koji čini da budem ovakva kakva jesam. Danas je Tijana Bartoleta imala skok koji sam ja želela. Nadala sam se da ću začuti ‘Bože pravde’, verovala sam da sam spremna kao nikad. Bila sam apsolutno spremna, psihički sam se spremala, jednostavno, samo nisam dostigla nivo koji sam htela“, izjavila je Ivana Španović.

KVALIFIKACIJE

Ivana je u kvalifikacijama bila prva koja je premašila kvotu 6,75, skokom od 6,87, uz nju su to učinile još samo Malajka Miambo (6,82) i Britni Riz (6,78). Posle nastupa, poručila je da je zanima samo najsjajnije odličje, celu sezonu podredila je pripremi za napad na zlato u Riju, ali nema za čime da žali.

REZULTATI

1. Tijana Bartoleta 7,17
2. Britni Ris 7,15
3. Ivana Španović 7,08
4. Miambo Malajka 6,95
5. Ese Brume 6,81



Jedan odgovor na temu "Ivana Španović osvojila bronzanu medalju na OI u Riu"

  1. Pingback: Ivana Španović najbolja na mitingu u Berlinu - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login