Tijana Bogdanović osvojila srebro na OI u Riu

OSTALI SPORTOVI  
Tijana Bogdanović osvojila srebro na OI u Riu

SJAJNE VESTI – RIO 2016 – TIJANA BOGDANOVIĆ OSVOJILA SREBRO

Sjajna tekvondoistkinja Tijana Bogdanović ušla je u finale na OI u RIU gde se borila sa Korejkom Kim Sohui. U odličnoj borbi Tijana je izgubila sa 6:7 u finalu na Olimpijskim igrama u Riju i tako osvojila srebrnu medalju. Ovo je ukupno drugu medalju za Srbiju, posle zlata koje je osvojio Davor Štefanek.

U finalnoj borbi u kategoriju do 49 kilograma srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović pružila je fenomenalnu borbu. Srpska reprezentativka uspela je u trećoj rundi da dva puta baci Korejku na pod i prišla je na 6:7, da bi u poslednjim sekundama bacila ponovo protivnicu na pod. Sudije su procenile da jevreme isteklo, a selektor Srbije Dragan Jović uložio je žalbu, koja je posle pregledanja snimka odbijena. Kim je meč rešila u drugoj rundi, kada je uspešno udarila Bogdanovićevu u glavu i osvojila tri poena za vodjstvo od 5:1.

Polufinale

Pre ovog meča odigrano je polufinale u kojem je Tijana savladala 26-godišnju Meksikanku sa 10:0. Na startu takmičenja savladala je Patimat Abakarovu iz Azerbejdžana 3:2, da bi u četvrtfinalu srušila dvostruku uzastopnu olimpijsku šampionku Kineskinju Đingju Vu 17:7.

Izjava Tijane Bogdanović

„Devojka je pala u poslednjoj sekundi dok je imala bod više. Ja mislim, a i moj trener, da je trebalo da joj daju još jednu opomenu.

Devojka je pala u poslednjoj sekundi dok je imala bod više. Ja mislim, a i moj trener, d aje trebalo da joj daju još jednu opomenu, što bi meč uvelo u zlatni bod. Neizvesno je kako bi se meč završio, ali ja sam jako razočarana da sudije na ovako velikom takmičenju to nisu videle.
Nisam očekivala da će biti ovako, zbog odluke sudija. Očekivala sam medalju, mnogo smo trenirali da dođemo dovde i jako sam razočarana.

Imam tek 18 godina i srećna sam što sam došla na Olimpijske igre i osvojila srebro, i pobedila svetskog prvaka. Ponosna sam na sebe i na stručni štab, na trenera, kondicionog trenera, fizioterapeuta, hvala svima, hvala i prijateljima i porodici i svima na podršci. Medalju posvećujem prijateljima, porodici i svima koji su bili uz mene“

Čestitke

Vanje Udovičić:

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Tijani Bogdanović osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

„Tijana ti si ponos Srbije, ti si sportsko čudo i naša nada u koju smo verovali i koja nas je obradovala do suza! Svaka čast, pokazala si koliko ogromno srce i snagu imaš sa samo 18 godina i na svojim prvim Olimpijskim igrama pokazala kako se bori za svoju zemlju, za Srbiju! Ti si ispisala nove stranice olimpijske istorije i čestitam i tebi, tvom treneru i celom stručnom štabu na ovom planetarnom uspehu koji ste zaslužili! Bravo“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

BRAVO TIJANA!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Tijana Bogdanović osvojila srebro na OI u Riu"

  1. Pingback: Tijana Bogdanović osvojila srebro u Las Vegasu na US Open-u - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login