Novo srebro za Srbiju doneli kajakaši Tomićević i Zorić

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Novo srebro za Srbiju doneli kajakaši Tomićević i Zorić

SJAJNE VESTI – RIO 2016 – KAJAKAŠI M. ZORIĆ i M. TOMIĆEVIĆ OSVOJILI SREBRO

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su srebrnu medalju na OI u RIU. Naši momci su u finalnoj trci na 1.000 metara „prešišali“ sve protivnike ali Nemce Rendšmita i Grosa nisu mogli. Inače ovaj tandem iz Nemačke je odbranio titulu olimpijskih šampiona.

Prvo su pobedili u kvalifikacionoj grupi rezultatom 3:15,298 i tako jedini od sedam parova obezbedili direktan plasman u završnicu ovog olimpijskog takmičenja. Svi ostali morali su u polufinale.

IZJAVE

„Zadovoljni smo srebrom, iako smo se nadali zlatnoj medalji. Nedostajalo nam je malo sportske sreće. Prvi put smo osvojili olimpijsku medalju i stvarno je lep osećaj. U Londonu 2012 smo prvi put učestvovali, ali se nismo proslavili. Konačno je krenulo Srbiju sa osvajanjem medalja, nadam da će i ostali sportisti da nastave niz“ – izjavio je Zorić.

„Srećan sam što smo osvojili medalju, ona je bila Batin i moj veliki san. Cilj nam je bilo najsjajnije odličje, pa sam malo i tužan, ali to će proći. Kako smo se bližili liniji cilja, samo sam molio Boga da se oduži trka, jer smo ih imali. Da smo imali još dva metra sigurno bi ih stigli, ali nije bilo. Biti drugi na Olimpijskim igrama je prelep osećaj. Svake Igre su prelepo iskustvo. Nismo ovde samo da bi pobedili, već je važno i da učestvujemo. Radimo ono što najviše volimo. Veslaćemo i na sledećim Igrama. Uslovi na stazi su bili odlični, za razliku od prethodnih dana kada je bilo problema sa travom na stazi. Vetra uopšte nije bilo, tako da je ovo jedan divan dan za sve kajakaše. Za mene je bilo jako inspirativno što su ostali sportisti pre nas osvojili medalje. Štefanek nam je dao posebni vetar u leđa kada smo videli kako pobeđuje, a zatim i Ivana i Tijana. Uveren sam da će biti još medalja. Od prošle sezone smo zajedno u čamcu i idemo sve bolje i bolje. Pred nama je još trka i Olimpijskih igara“ – izjavio je Tomićević.

BRAVO MOMCI!
SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login