Odbojkašice Srbije pobedile veliki Ameriku pa igraju sa Kinom za zlato

ODBOJKA  
Odbojkašice Srbije pobedile veliki Ameriku pa igraju sa Kinom za zlato

SJAJNE VESTI – RIO 2016 – ODBOJKAŠICE SRBIJE POBEDILE AMERIKU

Najbolje srpske odbojkašice napravile cu čudo u Brazilu. Naše devojke savladale su superiornu ekipu Amerike sa 3:2 (20:25, 25:17, 25:21, 16:25 i 15:13). Pre toga „pala“ je velika Rusija, pa sa pravom možemo reći da su sprske odbojkašice iznenađenje ovog turnira.

U grupnoj fazi takmičenja SAD je naneo poraz našoj selekciji, pa je ovaj revanš mnogo slađi. Posle 2:2 igrao se veoma neizvestan 5. set. Uspele su posle velike serije u petom setu da sruše svetske šampionke, a najbolje su bile Tijana Bošković sa 20, Brankice Mihajlović sa 22 i Milena Rašić sa 18 poena.

Na startu meča Srbija je bila nervozna, pa nije iskoristila brojne servis greške rivalki koje su dobile prvi set. Usledila su dva fantastična seta Srpkinja, sve je funkcionisalo besprekorno u igri i Amerikanke su delovale izgubljeno posle tri seta.
Ipak, uspele su da se vrate u četvrtom, a onda je u petom viđena velika drama. Amerikanke su vodile tokom petog seta, imale su i tri poena prednosti (11:8), ali Srbija je odigrala herojski u finišu i prošla je u finale.

ZANIMLJIVOSTI

Naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić na sebi svojstven način proslavio je pobedu naših devojaka:

Ulaskom u finale Srbija je obezbedila srebro, a za zlato će igrati protiv Kine koja je bila bolja od Holandije sa 3:1 (27:25, 23:25, 29:27 i 25:23). Finale će se igrati u noći između subote i nedelje od 3:15h.

Kakav podvig!
BRAVO DEVOJKE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login