Srbija se revanširala Australiji – „Dream team“ protivnik za zlato!

KOŠARKA  
Srbija se revanširala Australiji – „Dream team“ protivnik za zlato!

SJAJNE VESTI – RIO 2016 – SRBIJA POBEDILA AUSTRALIJU

Košarkaši Srbije su u finalu OI u RIU! Posle fenomenalne igre i pobede nad ekipom Australije u polufinalu sa 87:61 (16:5, 19:9, 31:24 i 21:23) naši momci će igrati protiv selekcije Amerike.

Kao nekada Sale Nacionale, te davne 1996. godine, sinoć je to bio Miloš Teodosić. Sjajna igra i neverovatne akcije, Tea i drugova, pokazali su Australijancima da ih je poraz u grupnoj fazi mnogo zaboleo i da se „osveta krčkala“ do polufinala. Odlična odbrana je bila ključ koji uliva nadu da protiv najjače selekcije na svetu možemo mnogo.

STATISTIKA

Dvorana: “Karioka”
Sudije: Stiven Siebel, Lotermoser Roberto, Oleg Latisevs.

Srbija:
- Teodosić 22
- Marković 14
- Mačvan 12
- Raduljica 11
- Jokić 9
- Bogdanović 6
- Kalinić 6
- Štimac 4
- Jović 2
- Nedović 1
- Simonović
- Birčević

Australija:
- Mils 13
- Motum 13
- Ingls 12
- Bejns 7
- Brokenhof 6
- Bogut 4
- Delavedova 3
- Liš 3
- Goulding
- Bairstov
- Andersen
- Martin

IZJAVE

„Koliko god sam verovao u ovu ekipu, nisam verovao da možemo ovako dobro da igramo. Pokazali smo karakter i ono o čemu smo pričali svih ovih godina, da je timski duh nešto… Ne znam.
Zašto ne bi bilo euforije? Nije mala stvar igrati finale Olimpijskih igara. Pokazali smo da smo sjajni u timskim sportovima vaterpolu, odbojci. Ostaje žal što su košarkašice izgubile, ali ljudi u Srbiji treba da budu ponosni svakim učesnikom ovih Olimpijskih igara“ – izjavio je Teodosić novinarima posle utakmice.

ZANIMLJIVOSTI – OPKLADA

Teodosić je kazao da je ulaskom u finale Olimpijskih igara izgubio opkladu od Nemanje Nedovića i Bogdana Bogdanovića, kojima će morati da plati smeštaj na Ibici.

Srbija je obezbedila srebro, a za zlato će morati da pruži mnogo više od 100% svojih mogućnosti. U grupnoj fazi bili smo dostojan protivnik ekipi SAD-a i pokazali da možemo. Aleksandar Saša Đorđević je podigao formu ekipi pa se očekuje odlična utakmica.

Srbija protiv selekcije SAD igra u nedelju od 20:45h.

MOMCI SREĆNO!
BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login