Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu!

KOŠARKA, NAGRADE  
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu!

SJAJNE VESTI – RIO 2016 – BRONZA ZA SRBIJU!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila 3. mesto na OI u RIU! Naše devojke su osvojile bronzanu medalju!

Srbija je u borbi za treće mesto bila bolja od Francuske 70:60 (27:27).

Izabranice Marine Maljković odlično su počele i u prvih deset minuta su „bombardovale“ koš francuskinja – 18:10. U drugoj četvrtini imale su slabiju realizaciju i malo lošiju odbranu pa su protivnice stigle do izjednačenja. Početkom drugog poluvremena naše košarkašice su odigrale sjajno i u odlučujućih deset minuta ušle sa prednošću od 13 poena. U trećem delu igre srpske košarkašice napravile su seriju od 13:0 koja ih je i dovela u bolju poziciju pred završnicu.
Poslednja deonica je bila „teška“, igralo se čvrsto i sa jedne i sa druge strane. Puno grešaka i sa jedne i sa druge strane ali se čvrsto igralo u odbrani. Uspele su naše devojke da se odbrane i pametno privedu utakmicu u svoju korist i tako stignu do medalje.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Jelena Milovanović sa 18 poena. Sjajna Ana Dabović ubacila je 11, a poen manje su postigle Sonja Petrović kao i Danijel Pejdž.

STATISTIKA

Dvorana: “Karioka”
Sudije: Karlos Peruđa, Ana Panter, Natalija Kueljo

Srbija:
- Milovanović 18
- A. Dabović 11
- Petrović 10
- Pejdž 10
- M. Dabović 9
- Radočaj 7
- Čađo 5
- Krnjić
- Jovanović
- Butulija
- Crvendakić
- Stanković

Francuska:
- Mijem 18
- Ajaji 10
- Jakubu 7
- Gruda 6
- Mišel 5
- Skrela 4
- Johanes 3
- Boudera 3
- Epoupa 3
- Kamba 2
- Amant 2
- Siak

MARINA MALJKOVIĆ – IZJAVA DAN PRED UTAKMICU

Možda je ovo najjednostavnije objašnjenje ovog uspeha:

“Za razliku od Australije gde smo odigrale izvanrednu utakmicu i gde smo sve bili jedno i tako došle do pobede, protiv Španije je sve bilo suprotno od toga. To se dešava u sportu. Utakmica sa reprezentacijom Francuske nema nikakve dodirne tačke sa prošlogodišnjim finalnim duelom. Ovo je jedan potpuno nov, bolji tim. Poznajem ih i više nego dobro. Podrazumeva se da znam i njihove mane. Znamo koliki je ulog, niko ne mora da nas podseća. Radi se o olimpijskoj medalji. Verujem u svoj tim do samog kraja i u ovoj poslednjoj borbi. Bronza bi sijala kao zlato” – izjavila je juče Marina Maljković.

OVO JE VELIKI USPEH NAŠE ŽENSKE KOŠARKE!

BRAVO DEVOJKE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login