Filip Filipović najbolji igrač Olimpijskih igara u RIU

NAGRADE, VATERPOLO  
Filip Filipović najbolji igrač Olimpijskih igara u RIU

SJAJNE VESTI – RIO 2016 – FILIP FILIPOVIĆ MVP

Posle fenomenalnog uspeha naših vaterpolista u RIU i osvajanja zlata došlo je novo priznanje. Naš vaterpolista Filip Filipović dobio je titulu najboljeg igrača na Olimpijskim igarama u Rio de Žaneiru.

Ovo priznanje se dodeljuje na osnovu glasanja novinara koji su odlučili da prestižnu nagradu dodele sprskom reprezentativcu Filipu Filipoviću. On je na ovom turniru postigao 19 golova koliko i Španac Molina. Njemu je pripalo i pola nagrade koja se dodeljuje za najboljeg strelca turnira.

O FILIPU FILIPOVIĆU

Vrlo mlad je debitovao za prvi tim Partizana i to sa 14 godina. Dve godine kasnije uspeo je da uđe u seniorsku reprezentaciju Srbije. Tadašni selektor Nenad Manojlović smatrao je da Filip zaslužuje da se nađe na Evropskom prvenstvu 2003. u Kranju. Tadašnja ekipa Srbija i Crna Gora je osvojila zlatnu medalju ali Filip nije ulazio u igru. Godinu dana ranije sa juniorskom reprezentacijom osvojio je Evropsko prvenstvo 2002. u Bariju, potom 2004. na Malti i 2006. u Velikom Varadinu.

Prva medalja, gde je dao svoj veliki doprinos seniorskoj reprezentaciji Srbije, dolazi sa Evropskog prvenstva 2006. u Beogradu. Potom slede srebrna medalja na Evropskom prvenstvu 2008. u Malagi i bronzana medalja na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Takođe Filip osvaja zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2009. u Rimu gde je već zapaženi golgeter.
Od tog trenutka njegova karijera je na najvišoj lestvici i ne menja se. Letnja olimpijske igre 2012. godine završava sa bronzanom medaljom, a dodatno priznanje je odabir u idealni tim turnira.

BRAVO FILIPE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login