Atletska staza se “seli” u Brzi Brod

ATLETIKA  
Atletska staza se “seli” u Brzi Brod

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Ulaganje u infrastrukturu i školski sport prioriteti su strategije razvoja niškog sporta. Ovo je za Niške Vesti rekao, gradski većnik Branislav Kačar. Kako je istakao, Grad Niš je na dobrom putu da pokrene projekat izgradnje atletske staze u naselju “Brzi Brod”. Na taj način bi atletičari do 2017. godine mogli da treniraju u odličnim uslovima. Takođe, tu bi se mogla održavati različita atletska takmičenja.

Sa predstavnicima Zavoda za urbanizam, Direkcijom za izgradnju grada Niša, Kancelarijom za mlade i niškom organizacijom “Uređenje naselja Brzi Brod”, gradski većnik zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar nedavno je posetio sportski kompleks u Kruševcu, u okviru kojeg je prošle godine izgrađena atletska staza. Po uzoru na ovu atletsku stazu traže se rešenja da se jedna takva napravi i u naselju “Brzi Brod”, rekao je Kačar.

“Na dobrom smo putu da pokrenemo projekat izgradnje atletske staze u naselju “Brzi Brod”. Trenutno planiramo na koji način da se sa novim gradskim budžetom izdvoje sredstva za ovaj projekat. Osim u naselju “Brzi Brod” u Nišu ne postoji nijedan drugi prostor pogodan za atletsku stazu. A koja bi zadvoljila sve standarde Atletskog saveza Srbije i Svetske atletske federacije. U ovom niškom naselju, pored reke kao i u svim evropskim gradovima idealan je za atletičare i održavanje balkanskih i evropskih takmičenja”, kaže resorni većnik, Branislav Kačar.

DA SPORT BUDE DOSTUPAN SVIM NIŠLIJAMA

Cilj Grada Niša u narednom period je da se izgradi što više terena i staza, kako bi se, prema rečima Kačara, stvorila mogućnost stvaranja vrhunskih sportista.

“Pokrenuli smo razne projekte i svi su koncentrisani na infrastrukutru sportskih objekata i na privlačenje mladih da se bave sportom. Radimo na tome da se u školama popularizuju razni sportovi kako bi se deca opredeljivala kojim bi se bavila u budućnosti. Probaćemo da svim đacima u najkraćem mogućem roku obezbedimo sve neophodne uslove za bavljenje sportom”, objašnjava Kačar.

U saradnji sa NIŠKE VESTI ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login