Novak uspešan na startu US OPEN-a

TENIS  
Novak uspešan na startu US OPEN-a

SJAJNE VESTI – US OPEN 2016

Prvi reket sveta pobedom je startovao odbranu titule na US OPEN-u. Novak Đoković je savladao Poljaka Jiržija Janoviča rezultatom 3:1 (6:3, 5:7, 6:2 i 6:1) u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD. Ovo je 12-i po redu US Open za našeg tenisera, a ujedno i poslednji u ovoj sezoni. Meč je trajao dva časa i 37 minuta.

Uvertiru pred meč Srbina i Poljaka napravio je čuveni Fil Kolins, nekadašnji član sastava Dženesis (Genesis), u sklopu svečane ceremonije otvaranja, a zbog svega toga duel je kasnio više od jednog časa.

Igra Novaka Đokovića sinoć nije bila na najvišem nivo – barem ne u drugom setu. Poljski teniser, nekada 14. na listi, je sigurnije ušao u drugi set koji mu je opravdano pripao. Najbolji igrač sveta je pravio mnogo grešaka, a primetno je bilo da ima bol u desnoj ruci. Problemi sa bolom u rici su dolazili do izražaja posebno prilikom servisa. Iako je Đoković u tom delu igre uspeo da anulira brejk Janovica, ovaj je odigrao odlično do kraja seta i stigao do izjednačenja.
U trećem setu Novak je igru podigao na znatno viši nivo i svaka neizvesnost je brzo nestala. I četvrti set srpski teniser je otvorio brejkom. U drugom je spasio dve brejk lopte, a potom meč rutinski priveo kraju (6:1).

IZJAVA

„Sjajno je vratiti se ovde na stadion. Bilo je teško da posle Fila Kolinsa mi napravimo sličan šou.“

„Nikada nije lako igrati na ovom nivou tokom cele godine. Nema potrebe da sada pričam o tome. Prebrodio sam prvu prepreku, idemo dalje.
U prva dva seta je bilo uspona i padova, Jirži je nepredvidiv teniser, ima snažan servis i nije ga lako zaustaviti. U trećem i četvrtom setu je bilo mnogo bolje. Zadovoljan sam pobedom.“

Statistika

– as poeni (12-5)
– dvostruke servis greške (5-11)
– direktni poeni (34-41)
– neiznuđene greške (18-59).

Novak se u drugom kolu US Opena sastaje sa Jiržijem Veselim (#49). Čeh je imao velikih problema da prođe u drugo kolo jer je tek posle teške borbe u 5 setova pobedio Indijca Saketa Minenija. Kada je reč o statistici međusobnih mečeva Novak ima negativan saldo. Duduše, on se sa Jiržijem sastao samo jednom i to u drugom kolu mastersa u Monte Karlu, kada je Veseli pobedio rezultatom 2:1.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



2 odgovora na temu "Novak uspešan na startu US OPEN-a"

  1. Pingback: SJAJNE VESTI NA BLIC: Novak Đoković bez borbe prošao u treće kolo US OPEN-a - Sjajne Vesti

  2. Pingback: Novak Đoković u osmini finala US OPEN-a - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login