Janko Tipsarević pobedio Sema Kverija u prvom kolu US Opena

TENIS  
Janko Tipsarević pobedio Sema Kverija u prvom kolu US Opena

SJAJNE VESTI – US OPEN 2016

Janko Tipsarević je očigledno pun želje i volje da dogura što dalje na US OPEN-u. Tipsa je pobedio Amerikanca Sema Kverija rezultatom 3:1 (7:6 (7:4), 6:7 (0:7), 6:3 i 6:3), inače 29. nosioca ovog turnira, u veoma uzbudljivom meču. Pored svih pehova, povreda i operacija koje su ga pratile poslednje 3 godine, Janko se vratio u punom sjaju. Na poslednjem gren slemu ove sezone pružio je jednu od boljih partija u svojoj karijeri. U maratonskoj i odličnoj borbi Janku je bilo potrebno 3 sata i 18 minuta da slomi otpor protivnika i da slavi prolaz u drugu rundu.

U ukupno 7 duela koliko su imali ova dvojica takmičara, Janko sada vodi sa 4:3, a ovo se kotira kao jedna od najznačajnijih pobeda. Iako je Kveri domaći takmičar on je zbog mesta koje ima bio i favorizovan, ali je naišao na raspoloženog Janka i završio učešće na ovom turniru.

TIPSAREVIĆ OSVETIO NOVAKA

Janko je na neki način osvetio svog saborca Novaka Đokovića. Naime, na ovogodišnjem Vimbldonu Đoković je upravo izgubio od Sema Kverija pa je ova pobeda još slađa.

Tipsarević je izborio plasman u drugo kolo US OPEN-a i igraće protiv Karenja Buste. Španac je u prvom kolu pobedio Ilju Ivaška iz Belorusije.

Da li će se nekadašnji „Broj 8“ ponovo vratiti na staze 10 veličanstvenih ostaje nam da vidimo. U svakom slučaju bio je ovo odličan meč i nadamo se da će Janko pružiti još takvih mečeva (a može i laganih) sa istim ishodom.

NAPRED JANKO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login