Orlovi igrali sjajno, a nakon toga „pali“ – Na kraju „samo“ remi

FUDBAL  
Orlovi igrali sjajno, a nakon toga „pali“ – Na kraju „samo“ remi

SJAJNE VESTI O PRVOJ UTAKMICI KVALIFIKACIJA ZA MUNDIJAL

Sinoć su počele nove kvalifikacije za Mundijal. Kao i svaki dobar početak nešto dobro se desilo i našoj selekciji. Konačno je osvežena igra koja je donela mnogo uzbuđenja. Srbija je sa selekcijom Irske odigrala 2:2 i podelila bodove.

Ono što je sigurno dobro, a to je da je selekcija podmlađena, sa novim trenerom i „novim“ duhom navijača. Mnogi su željno iščekivali da vide naše momke kako ginu za dres, kako stvaraju šanse, kako daju golove. Da li su zadovoljni ili nisu to ostaje na navijačima, ali jedno je nesporno – Srpski fudbal mora bolje i više. Daleko je Srbija od elitnog fudbala, ali pružena požrtvovanost i borbenost obećavaju. Preokret posle negativnog rezultata, neodustajanje novih momaka, dva gola u mreži protivnika – sigurno nije za zanemariti.

Standion „Rajko Mitić“, na kome je odigran meč, bio je u blago rečeno katastrofalnom stanju. Natopljen kišom koja je padala nekoliko prethodnih sati je dodatno zadavao muke i jednim i drugim igračima. Na tribinama je bilo nešto preko 10.000 gledalaca. Umesto komentara kako je utakmica odigrana evo nekoliko stvari koje su obeležile ovaj susret:

Borbenost – Bila je na dobrom nivou. Momci nisu odustajali ni jednog trenutka, čak i posle prvog primljenog gola „nagazili“ su loptu i stvarali šanse.

Koncentracija – Sinoć svakako nije bila jača strana. Posle drugog gola koji je Srbija postigla, kao da su se pogubili i nisu mogli da se saberu pod naletima protivnika. Bilo je potrebno ohladiti glavu i zaigrati čvrstu odbranu, pronaći recept i napraviti još dobrih napada. Međutim u mislima je već viđena pobeda.

Obrana – Prilikom izvođenja prekida naši defanzivci su prilično loše reagovali i to u više navrata. Markiranje igrača nije odrađeno kako je bilo dogovoreno, a kao rezultat loše postavke bila su primljeni golovi. Jedan je gol Irci su dali iz slobodnog udarca (golman odbranio ali odbrana zakazala) a drugi iz kornera (nije bio pokriven igrač).

Nove vođe u timuFilip Kostić i Dušan Tadić, prosto su zablistali na meču i to je unelo novu svežinu u tim. Novi trener Slavoljub Muslin i njegove ideje dale su pozitivnih rezultata na ovoj utakmici, ali nedovoljna uigranost u defanzivi mora se rešiti.

Konstantnost – Srbija je od početka do kraja meča igrala, momci su se kretali po terenu kako u prvom tako i na kraju utakmice. Nije bilo „davljenja lopte“, što je svakako za pohvalu. Posle dugo vremena naši fudbaleri su sve vreme napadali. Još da se poprave neke stvari u timu i možemo konkurisati za mesto na Mundijalu.

Pogledajte sve golove sa utakmice Srbija – Irska:

REČ TRENERA – SLAVOLJUB MUSLIN

„Da li smo zaslužili više od osvojenog boda? Da, svakako.Napadali smo, stvarali šanse, imali posed lopte, ali to je fudbal.Igrači su pokazali veliku želju i nema šta da im zamerim na tom planu.

Evidentno je da su ostali ožiljci iz ranijih kvalifikacija, momci su ušli u meč sa malim grčom, a još kada se dogodi najgori scenario i primiš gol u ranoj fazi, onda si u problemu. Rekao im da veruju u sebe, da možemo da napravimo preokret ukoliko primenimo ono što smo radili i bili smo na pragu uspeha, imali zicer kod rezultata 2:1 kada je Pavlović pogodio prečku. I posle svega mogu da budem optimista, na meni je da ubedim momke da možemo i više i bolje.

Veoma loš teren nam je otežavao stvari, jer smo se mnogo više trošili nego Irci. Uspeli smo, ipak, da postignemo dva gola, stvorili nekoliko prilika za razliku od Iraca koji su bili opasni samo iz prekida i imali samo jednu šansu iz igre kada je Rajković odbranio.“

REČ KAPITENA – BRANISLAV IVANOVIĆ

„Desio nam se i taj rani gol, kao najgori mogući scanario. Videlo se da smo kontrolisali igru, da smo stvarali šanse, da se videla ideja, da smo uložili mnogo napora i energija da preokrenemo rezultat. Znali smo da za to imamo snage. Nakon pauze smo to pokazali. Ali, onda nam se opet dogodio mali pad koncentracije, dobili smo ponovo gol iz prekida. Oni jesu dobri iz prekida, ali sigurno da smo mogli bolje da reagujemo. Igrom i zalaganjem smo zaslužili sva tri boda. Ali, ovo je tek početak kvalifikacija, ovo je put od dve godine. Ima još devet mečeva pred nama. Vidi se da je ova naša ekipa mlada, da u nekim segmentima igre još možemo da napredujemo. Nadam se da ćemo radom ispraviti greške i to je nešto što moramo da uradimo.“

IZJAVE IGRAČA

Dušan Tadić

„Jako je nezgodno kada odmah na početku primiš gol. Kasnije smo igrali sa više rizka. Kada smo okrenuli meč, mahinalno smo se povukli i otvorili Ircima više šansi. Gol je visio u vazduhu. Ipak i posle primljenog gola imali smo dve sto procentne šanse da pobedimo. Sigurno da smo očekivali više, ali moramo da se zadovoljimo sa bodom. Grupa je ujednačena i svaki bod će biti bitan. Teren je išao na ruku Ircima, ali i pored tog mislim da smo bili bolji rival i trebalo je da pobedimo. Ostaje žal zbog toga.“

Antonio Rukavina

„Bili smo pod pritiskom, a Irci su se povukli. Možda smo previše i žurili da dođemo do izjednačenja. Ali, u nastavku smo uspeli da preokrenemo rezultat. Cele nedelje smo pričali o prekidama, ali opet smo primili ta dva gola baš iz prekida. Imali smo posle još dve sto procentne šanse. Na kraju mislim da treba da budemo zadovoljni bodom. Nadali smo se pobedi, ali kvalifikacije su tek počele. Moramo da izvučemo pouke.“

Na kraju možemo konstatovati da je igra Srbije mnogo bolja ali da moraju da istraju i da rade u tom smeru kako bi se reprezentativni fudbal vratio na pravi kolosek.

Zaključak sa jučerašnje utakmice je vrlo jednostavan:

SRBIJA MOŽE, MORA I HOĆE DO BOLJEG FUDBALA!

BRAVO MOMCI, SAMO NAPRED!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login