„Budimo ljudi“ – Draga Erić vlasniku vratila torbicu sa novcem

ZANIMLJIVOSTI  
„Budimo ljudi“ – Draga Erić vlasniku vratila torbicu sa novcem

SJAJNE VESTI IZ GORNJEG MILANOVCA

Draga Erić (53) iz Gornjeg Milanovca pronašla je i vratila torbicu sa novcem u prodavnici u kojoj je zaposlena. U torbici je bilo preko milion dinara, što dinara – što evra, i zahvaljujući svojoj savesti odreagovala je za primer.

Draga radi u diskontu „TSV“ i tog dana je uslužila muškarca koji je u tom trenutku bio jedina mušterija prodavnice. Obzirom da je slagala robu često je bila u pokretu. Kada je prošla pored kase na pultu je videla zaboravljenu torbicu u kojoj je jedna pregrada bila otvorena.

„Samo što se nisam srušila kada sam u zadžepku videla ogromnu količinu novca. Uspaničila sam se, nisam znala šta da radim. Rešila sam da ne preturam po torbi, već sam je stavila ispod pulta u nadi da će se mušterija vratiti po nju. U glavi sam sve vreme razmišljala: Bože, umreće čovek kada shvati da je izgubio tašnu. Razmišljala sam i da li da pozovem policiju“ – priča za Morava Info Draga Erić.

POVRATAK VLASNIKA TORBICE

Srećom, nakon sat i po vremena u prodavnici se pojavio muškarac kojeg je prepoznala kao vlasnika torbe.

„U trenutku sam smislila da mu kažem da torbu nije zaboravio ovde kako bih videla njegovu reakciju. Duboko je uzdahnuo. Bio je potpuno izgubljen. Uhvatila sam ga za ruku, rekla mu da se opusti i da je torba na sigurnom. Samo sam ga zamolila da na pultu prebroji novac, da bi se uverio da je sve tu. Ispostavilo sa da se radi o oko milion dinara, a čovek mi je rekao da unutra ima još novčanica u evrima. Dao mi je izvesnu količinu novca u znak zahvalnosti koji sam prihvatila tek nakon što ga je on ostavio na pultu“ – kaže Draga.

Tek onda čovek joj je otkrio da pare nisu njegove i da se radi o kompletnom dnevnom pazaru sa benzinske pume.

„Samo sam pošla od toga kako bi bilo da sam ja izgubila novac od pazara. Ovako, kao da je meni neko vratio izgubljeni novac. Tako se osećam. Verujte da ni delić sekunde nisam razmišljala da uzmem pare. Ne treba mi ništa što je tuđe, a što drugog može da unesreći za ceo život. Volela bih da su smo svi takvi. Da i u ovim kriznim i teškim vremenima pokažemo da umemo da budemo ljudi“ – navodi ova Milanovčanka.

Muškarac kojem je Draga Erić vratila torbu s novcem nije želeo da mu se otkriva identitet, ali kaže da nema reči kojima bi joj se zahvalio.

ISKRENOST

„Znao sam gde sam ostavio torbu, ali nisam mogao da budem siguran da ću je tu i zateći. Najviše me je brinulo to što novac nije bio moj. Na sreću, Draga mi je sačuvala sve do poslednje pare. Iskreno, nisam siguran da bih postupio kao i ona. Utoliko više cenim njen gest.“ – kaže Dragin sugrađanin.

Izvor: Morava Info

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login