„Srpski ekspres“ stigao u finale US OPENA – Novak bolji od Monfisa

TENIS  
„Srpski ekspres“ stigao u finale US OPENA – Novak bolji od Monfisa

SJAJNE VESTI – US OPEN 2016

Novak Đoković je pobedio Gaela Monfisa rezultatom 3:1 (6:3, 6:2, 3:6 i 6:2), u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD. Meč je trajao dva sata i 32 minuta. Ovo je bila 13 pobeda od ukupno toliko odigranih mečava protiv Monfista – impresivno!
Po 2. put uzastopno, a 7. put u karijeri Novak će igrati finale US OPEN-a. Ukoliko pobedi to će biti ukupno 13. gren slem trofej, a 3. na US OPEN-u.

Bio je ovo veoma fizički zahtevan meč za obojicu tenisera. Obzirom da je do polufinala stigao pretežno predajom mečeva od strane protivnika, ovo mu je bio prvi veći izazov.
Kada je poeo prvi set posle samo 16 minuta igre svi su pomislili da je Novak došao da počisti Monfisa. Posle samo četvrt sata igre vodio je sa 5:0. U narednom gemu je ispustio jednu priliku za brejk loptu, a nakon toga dozvolio Monfisu da dođe do 5:3. Međutim Nole se brzo vratio na kolosek i zaigrao ozbiljnije. Sa 4 vezana poena došao do 6:3 i vođstva od 1:0 u setovima.

Drugi set bio je najkraći u ovom meču. Novak je pružio vrlo kvalitetnu i ozbiljnu igru. Oduzeo je 2 puta servis protivniku i posle samo 30 minuta igre došao do 6:2.

Pogledajte detalje iz meča:

Početak trećeg seta krenuo je odlično za Noleta, međutim probudio se i Gael Monfis. Uspeo je Francuz da vrati nemoguće, a potom da odigra sjajne poene. Sa nekoliko sjajnih servis gemova i brejkova Monis je već gazio ka osvajanju seta. Imao je prednost od 5:2 i sve mu je polazilo za reketom. Novak je u 9. gemu propustio tri brejk lopte i izgubio set sa 3:6. Monfis je smanjio prednost našeg tenisera na 2:1.

Četvrti set je počeo sigurnim servisima oba igrača. Prvi do brejka je stigao Novak i to u 4. gemu. Uzvratio je Monfis u narednom pa je na semaforu pisalo 3:2 za našeg tenisera. Obzirom da su obojica tenisera imali probleme sa povredama usledio je medicinski tajm-aut koji je pozvao Novak. Tokom druge polovine meča imao je bolovu u desnom ramenu, pa je bila neophodna intervencija. Kada su se vratili na teren Novak pravi brejk i prednost nije ispustio do kraja seta. Osigurani brejk je značio i pobedu na kraju.

Statistika

– as poeni (1-11)
– dvostruke servis greške (7-11)
– direktni poeni (26-36)
– neiznuđene greške (27-52)
– broj osvojenih poena (121-96)

„Bilo je veoma teško igrati zbog visoke vlažnosti vazduha. Nije trebalo da mu dozvolim da se vrati posle 2:0 u setovima i 2:0 u trećem. Pao sam fizički, on je zaigrao bolje i zasluženo osvojio treći set. U četvrtom setu sam imao uspona i padova, ali sam uspeo da prelomim sredinom seta i dođem do pobede“ – izjavio je Novak posle susreta.

U svom 21. gren slem finalu, Novak će igrati protiv Stena Vavrinke koji je bio bolji od Keija Nišikorija. U dosadašnjim susretima sa Vavrinkom Nole vodi sa 19:4.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login