Laslo Šuranji u finalu upucao zlato i novi paraolimpijski rekord

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Laslo Šuranji u finalu upucao zlato i novi paraolimpijski rekord

SJAJNE VESTI – PARAOLIMPIJSKE IGRE RIO 2016

Laslo Šuranji je osvojio zlatnu medalju i postavio novi paraolimpijski rekord! Ovo je četvrta medalja na paraolimpijskim igrama u RIU. Prvo je bronzanu medalju osvojio Mitar Palikuća, potom je briljirala Borislava Perić-Ranković za zlatnu medalju, a u istoj kategoriji bronzu je osvojila Nada Matić.

Laslo je prvo postavio paraolimpijski rekord u kvalifikacijama (1.165 krugova), a potom je upucao i novi paraolimpijski rekord u finalu. Počeo je slabije nego što se očekivalo pa je malo zaostajao za pobednikom Svetskog kupa, Abdulom Sultanom Alarjanijem. Međutim u nekoliko serija pre kraja odličnim pucanjem stigao je Abdula i osvojio zlato u kategoriji malokalibarska puška 50 metara trostav.

TOK TAKMIČENJA

Laslo Šuranji je upucao 453,7 krugova, za 2,1 kruga bio je bolji od srebrnog Abdula Sultana Alarjanija. Bronzanu medalju osvojio je Doron Šaziri iz Izraela sa 437,5 kruga.
Posle kvalifikcija 8 najboljih takmičara pucalo je u finalu. Kako pravila nalažu ispada jedan po jedan strelac, na osnovu rezultata posle mini-serije. Na samom kraju i velikom finalu ostali su Šuranji i Alarjani. Alarjani je imao jedan veliki kiks, u pretposlednjoj seriji, kada je pogodio samo 8,8. To ga je koštalo zlata. Naš paraolimpijac imao je sjajnu seriju i upucao: 9,3, 9,9, 9,3, 10,1 i 10,1 krugova.

KO JE LASLO ŠURANJI

Laslo se bavio brojnim sportovima, ali nakon nesreće koja ga je zadesila na letovanju, kada ostaje sa trajnom povredom kičme, Laslo se usresređuje na streljaštvo. Najpre počinje da se bavi rekreativno, ali vrlo brzo treninzi postaju sve ozbiljniji i Laslo 2005. postaje reprezentativac Srbije. Osim brojnih priznanja i obaranja rekorda, ovaj sport donosi mu motivaciju i mogućnost za proširenje vidika.

BRAVO LASLO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login