Nada Matić posle velikog preokreta osvojila bronzu u Riju

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Nada Matić posle velikog preokreta osvojila bronzu u Riju

SJAJNE VESTI – PARAOLIMPIJSKE IGRE RIO 2016

Naša stonoteniserka Nada Matić osvojila je bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Veliki preokret koji je Nada napravila ne nosi samo medalju. Taj preokret nosi mnogo više od toga. VERA, SNAGA, VOLJA, ŽELJA! Jednostavno rečeno naši paraolimpijci pišu novu istoriju i postavljaju nove standarde. Nada je bila na korak od poraza (gubila 0:2), ali je uspela da se sabere, prekori sebe i skoncentriše na meč. Krajnji rezultat bila je pobeda od 3:2 i bronzana medalja!

TOK MEČA

Nada je prva dva seta odigrala lavovski ali ih je izgubila i to prvi sa 14:12 i drugi set sa 11:8. Britanka Sju Gilors je bila bolja, ali naša stonotesniserka nije želela ni jednog trenutka da položi reket. Gilors je imala više koncentracije i posle 10 minuta i nekoliko sjajnih poena dobila prvi set. Dobru igru je ponovila i u drugom setu, a tada je Nada počela da igra neverovatno. Dobila je elan koji joj je bio potreban da za nijansu bude bolja od rivalke.
U trećem setu je prikazala sjajnu igru i dobila ga sa 11:8. U narednom je zaigrala još bolje (11:6) i totalno se vratila u meč.
U odlučujućem setu odigrala je poput pravog šampiona. Protivnici nije dozvolila da pomisli na pobedu pa je slavila za trijumf iz snova – 11:6.

Pogledajte dodelu medalja:

Ko je Nada Matić?

Nakon povrede koja ju je trajno vezala za kolica, Nada Matić prvi put uzima reket za stoni tenis u ruke. Od 2003. počinje profesionalno da se bavi stonim tenisom, a samo godinu dana kasnije vraća se sa medaljom sa svog prvog međunarodnog takmičenja. Vrhunac njenog sportskog uspeha doživljava na SP u Pekingu, gde u pojedinačnoj kategoriji odnosi bronzanu medalju, dok u ekipnoj kategoriji osvoja zlato.

Nikada ne odustaj! – parola je naših Paraolimpijaca.

BRAVO NADO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Nada Matić posle velikog preokreta osvojila bronzu u Riju"

  1. Pingback: Željko Dimitrijević osvojio zlato i novi rekord, a Miloš Mitić srebro uz novi lični rekord - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login